Τρεις όροι του Πούτιν σε Μακρόν: Η Κριμαία δική μας, η Ουκρανία ουδέτερη κι εκκαθάριση των ναζιστών

KremlinRussia
Freepen.gr - Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι η διευθέτηση της κατάστασης γύρω από την Ουκρανία είναι δυνατή μόνο εάν ληφθούν υπόψη άνευ όρων τα συμφέροντα της Μόσχας, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε πως αυτή η διευθέτηση είναι δυνατή μόνο με άνευ όρων σεβασμό των νόμιμων συμφερόντων της Ρωσίας στην τροχιά ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης της ρωσικής κυριαρχίας στην Κριμαία, της διευθέτησης των καθηκόντων της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης του ουκρανικού κράτους και της διασφάλισης του ουδέτερου καθεστώτος», ανέφερε το Κρεμλίνο.

«Η ρωσική πλευρά είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με Ουκρανούς εκπροσώπους και αναμένει ότι θα οδηγήσουν στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Οι πρόεδροι αντάλλαξαν απόψεις για όλες τις πτυχές των εξελίξεων στην Ουκρανία. «Η γαλλική πλευρά εξέφρασε γνωστές απόψεις σχετικά με την ειδική επιχείρηση της Ρωσίας για την υπεράσπιση του Ντονμπάς και εξέφρασε την ελπίδα για την ταχύτερη διευθέτηση της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μέσω διαλόγου με το Κίεβο», ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

«Ο Ρώσος πρόεδρος επέστησε ιδιαίτερη προσοχή στο γεγονός ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δε θέτουν σε κίνδυνο αμάχους και δεν πραγματοποιούν πλήγματα κατά μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων», δήλωσε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου μετά την τηλεφωνική επικοινωνία.

Ο Πούτιν είπε ότι «η απειλή προέρχεται από τους Ουκρανούς εθνικιστές, που χρησιμοποιούν τον άμαχο πληθυσμό ως ανθρώπινη ασπίδα, αναπτύσσουν σκόπιμα οπλικά συστήματα σε κατοικημένες περιοχές και εντείνουν τους βομβαρδισμούς των πόλεων του Ντονμπάς».

Οι Ρώσοι και Γάλλοι ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές. Η συζήτηση ήταν μακρά και είχε ξεκινήσει από τη γαλλική πλευρά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail