Τα καταφύγια βομβών της Μόσχας είναι όλα έτοιμα

Freepen.gr -
Σύμφωνα με την έκθεση του Λογιστικού Επιμελητηρίου, το 2017 υπήρχαν 16.270 καταφύγια βομβών στη Ρωσία. Σύμφωνα με στοιχεία από ανοιχτές πηγές, σήμερα στη Μόσχα υπάρχουν περίπου 250 εξειδικευμένα καταφύγια,αναφέρει η english.pravda.ru.

Οι πιο διάσημες υπόγειες εγκαταστάσεις και καταφύγια βομβών της Μόσχας είναι το Metro-2, το Ramenki-43 και το καταφύγιο του Στάλιν, όπου μπορεί κανείς να κλείσει ακόμη και μια εκδρομή. Υπάρχουν εκτεταμένες υπόγειες εγκαταστάσεις στο συγκρότημα κτιρίων του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου του Υπουργείου Άμυνας στο ανάχωμα Frunzenskaya της Μόσχας. Πολλά άλλα κυβερνητικά γραφεία, συμπεριλαμβανομένου του Σώματος της Κυβέρνησης, διαθέτουν επίσης καταφύγια βομβών, αναφέρει η ιστοσελίδα Gazeta.Ru.

Σύμφωνα με τη Moscow Perspective, μια εφημερίδα του κατασκευαστικού συγκροτήματος της Μόσχας, περισσότερες από 2.500 εγκαταστάσεις μπορούν να μετατραπούν γρήγορα σε καταφύγια βομβών - σταθμοί του μετρό, χώροι στάθμευσης, υπόγεια εμπορικά κέντρα, ακόμη και υπόγεια.

Η Μόσχα πραγματοποίησε για τελευταία φορά μια απογραφή διαφόρων τύπων υπόγειων εγκαταστάσεων και καταφυγίων βομβών το 2016. Ο Andrei Mishchenko, Αναπληρωτής Επικεφαλής της Κεντρικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης για την πόλη της Μόσχας, ανέφερε στη συνέχεια πως η Μόσχα ήταν έτοιμη να παράσχει καταφύγια βομβών για το 100 % του πληθυσμού της πόλης.

Κατά την εποχή της ΕΣΣΔ, κατασκευάστηκαν καταφύγια βομβών για να παρέχουν προστασία από όπλα μαζικής καταστροφής, συμπεριλαμβανομένων των χημικών και πυρηνικών όπλων. Δεν μπορεί κανείς να μείνει σε τέτοια καταφύγια για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς προμήθειες νερού, τρόφιμα, πτυσσόμενα κρεβάτια και εγκαταστάσεις υγιεινής, αλλά υπάρχουν σχετικά προγράμματα εξοπλισμού, ανέφερε ο ιστότοπος αναφερόμενος στον απόστρατο στρατηγό, Igor Yakupov.

Στις 21 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, αναφέρθηκε ότι μια εταιρεία στην Αγία Πετρούπολη σχεδίαζε να κατασκευάσει ένα νέο καταφύγιο βομβών δίπλα σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό.

Νωρίτερα αναφέρθηκε πως η κατασκευή ενός καταφυγίου στη Μόσχα ξεκίνησε κοντά στο σταθμό του μετρό Botanichesky Sad (Βοτανικός Κήπος) στη Μόσχα. Το καταφύγιο μπορεί να φιλοξενήσει έως και 1.500 άτομα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail