Η Κίνα «σέβεται» τις ενέργειες της Ρωσίας εν μέσω «κρίσης» στην Ουκρανία – Σι Τζινπίνγκ

Global Look Press / Kremlin
Freepen.gr -
Το Πεκίνο «σέβεται» τις ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης εν μέσω της «συνεχιζόμενης κατάστασης κρίσης» στην Ουκρανία, είπε ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας την Παρασκευή, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει «ενημερώσει ενδελεχώς» τον Κινέζο ηγέτη για τους λόγους που ώθησαν τον Πούτιν να ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως η Μόσχα είναι επίσης έτοιμη να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ για να ξεκινήσει συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Οι δύο ηγέτες μοιράστηκαν τις εκτιμήσεις τους για την κατάσταση στη διεθνή σκηνή και συμφώνησαν να «συντονίσουν στενά» τις ενέργειές τους και να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον στα Ηνωμένα Έθνη και σε άλλες διεθνείς πλατφόρμες, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Οι δυο τους επέκριναν επίσης «παράνομες κυρώσεις που χρησιμοποιούνται από ορισμένα έθνη για τα δικά τους ιδιοτελή συμφέροντα» χαρακτηρίζοντας τέτοιες ενέργειες «απαράδεκτες».

Ο Πούτιν και ο Σι συμφώνησαν επίσης ότι ήταν σημαντικό να ενισχυθεί περαιτέρω η «πρακτική διμερής συνεργασία». Το τηλεφώνημα ήρθε μια ημέρα αφότου η Ρωσία ξεκίνησε την επιχείρησή της στην Ουκρανία, για την οποία ο Πούτιν είπε ότι επιδίωκε να «αποστρατιωτικοποιήσει» και να «αποναζιστικοποιήσει» την Ουκρανία.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Την Πέμπτη, το Πεκίνο κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την υποκίνηση εντάσεων που ώθησαν τη Ρωσία να ξεκινήσει την στρατιωτική της επιχείρηση και προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να αποφύγει «να προκαλέσει πανικό» για την κατάσταση. Η αντίδραση της Κίνας προκάλεσε επικρίσεις από την Ουάσιγκτον καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι η φήμη του Πεκίνου θα τρωθεί επειδή δεν κατήγγειλε τις ενέργειες της Ρωσίας.

Η Κίνα απάντησε την Παρασκευή λέγοντας ότι είναι τα έθνη που αναμιγνύονται στις υποθέσεις άλλων κρατών που θα βλάψουν τη φήμη τους. Είπε επίσης πως κατανοούσε τις «νόμιμες» ανησυχίες της Μόσχας για την ασφάλεια.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail