Πόσες φορές η Ουκρανία καταδίκασε την τουρκική επιθετικότητα σε βάρος μας;

geralt / pixabay
Η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την ενεργή κι επιθετική σε επίπεδο ρητορικής εμπλοκή της χώρας στη σύγκρουση της Ουκρανίας αντί ως Ορθόδοξη μάνα να εμφανιστεί ως γεφυροποιός και δύναμη συμφιλίωσης. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι είναι μια άρνηση που δε βαρύνει μόνο τη σημερινή κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες, οι οποίες έχουν μαύρα μεσάνυχτα για όσα αφορούν την ευρύτερη γειτονιά μας.

Του Στρατή Μαζίδη

Τι έκανε η χώρα μας τα προηγούμενα χρόνια για την κρίση και την ουκρανική επιθετικότητα σε βάρος της μειονότητας στο Ντονμπάς; Τίποτε. Άλλωστε και ό,τι σήμερα συμβαίνει, οφείλεται στην στάση του Κιέβου. Τι έπραξε για να διασώσει τους διωκώμενους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής στα χρόνια του συριακού πολέμου; Έτρεξε μόνη σαν ιμπεριαλιστικό προτεκτοράτο μαζί με την Αλβανία να πει "ναι" σε βομβαρδισμούς για ένα γεγονός που απεδείχθη πως ήταν προβοκάτσια.

Κλείνοντας αυτήν την παρένθεση υπενθύμισης του πόσο ετερόφωτα κινούμαστε, η ελληνική κυβέρνηση βγαίνει λαμβάνοντας ξεκάθαρα μέρος υπέρ της μίας πλευράς και οδηγώντας την κούρσα της επιθετικής ρητορικής κατά της άλλης ούσα αμερικανότερη της Αμερικής. Αρνείται ή έστω αποφεύγει να δημοσιοποιήσει τις "αδιάσειστες" αποδείξεις που λέει ότι κατέχει για την επίθεση στο χωριό Σαρτανά ενώ γνωρίζει την έντονη δράση των Ουκρανών νεοναζί στην περιοχή της Μαριούπολης, όπου πρώτα εμείς εδώ παρουσιάσαμε το βίντεο με το μπλόκο κατά οχήματος που προσπαθούσε να διαφύγει κι ενώ θα όφειλε να ξέρει πως δεν πετούν μόνο ρώσικα αεροσκάφη στην Ουκρανία.

Αποφάσισε να στείλει όπλα, αντί για φάρμακα, τα οποία φυσικά θα σκοτώσουν κι αυτά ανθρώπους, δεν αποκλείεται κι ομογενείς, κι ενώ είναι πολύ πιθανό όπως ήδη γράψαμε από χθες, η περιοχή που ζουν οι Ελληνες αύριο να αλλάξει χέρια.

Η χώρα μας στηρίζει ένοπλα (κι εκκρεμεί η αποκαλυπτική αναφορά Κατρούγκαλου για την προέλευση αυτών των όπλων) και όχι ανθρωπιστικά ως όφειλε την Ουκρανία, στρατηγική σύμμαχο της Τουρκίας, κατασκευάστρια κινητήρων τουρκικών όπλων και φιλοξενούσα μέχρι πρότινος, πλέον μάλλον όχι, μονάδα παραγωγής τουρκικών UAVs, τα οποία θα χρησιμοποιούνταν ή χρησιμοποιηθούν όταν ξανανοίξει ή κατασκευαστεί εκ νέου η μονάδα κι εναντίον μας.

Εν κατακλείδι για να δανειστούμε λίγο την αντίστοιχη ρητορική του Σέρβου προέδρου Βούτσιτς,

Πόσες φορές η Ουκρανία καταδίκασε την τουρκική επιθετικότητα σε βάρος μας και μας στήριξε έμπρακτα στο θέμα;

Για αυτό πάνω από όλα το εθνικό μας συμφέρον και η προσπάθεια για αναζήτησης της αλήθειας. Ούτε με τη Δύση, ούτε με τη Μόσχα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail