Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τον Ερντογάν για το κλείσιμο των Στενών - Στο καπάκι διαψεύδει η Τουρκία!

 

REUTERS/YORUK ISIK
Freepen.gr - Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε tweet που ανέβασε πριν λίγα λεπτά ευχαριστεί τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν για την ισχυρή υποστήριξή του τονίζοντας ότι το κλείσιμο των Στενών για τα ρωσικά πολεμικά πλοία είναι πολύ σημαντικό και κλείνει λέγοντας ότι οι Ουκρανοί δε θα το ξεχάσουν ποτέ.
 
Όπως γράφει η jpost.com μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό Πρόεδρο Volodymyr Zelenskiy, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι θα απαγορεύσει την είσοδο ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και ότι καταβάλλει προσπάθειες για να διαπραγματευτεί μια άμεση κατάπαυση του πυρός.
 

 

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ 

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν είπε στον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε τηλεφωνική επικοινωνία ότι η Τουρκία θα κλείσει τα στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στα ρωσικά πολεμικά πλοία, δήλωσε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος το Σάββατο στο Middle East Eye. 

«Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν υποσχέθηκε να κλείσει τα στενά», είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος έχει άμεση πληροφόρηση για την επικοινωνία. «Η Τουρκία δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση να κλείσει τα στενά για τα ρωσικά πλοία». 

Η δήλωση αυτή ήρθε ως αντίδραση στο tweet του Ζελένσκι.

Τι ακριβώς συνέβη εδώ; Είναι τόσο ανόητος ο Ουκρανός πρόεδρος; Εκβιάστηκε με πλάγιο τρόπο η Τουρκία ή έτρεξε και μαζεύτηκε;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail