Ζαχάροβα: Για άλλη μια φορά γερμανικά όπλα κατά των Ρώσων - Αποναζιστικοποιήθηκε η Γερμανία;

Freepen.gr - Τις τελευταίες ημέρες, γίναμε μάρτυρες επανειλημμένων δηλώσεων από τη γερμανική πλευρά σχετικά με την έναρξη των παραδόσεων στρατιωτικών όπλων στην Ουκρανία (συγκεκριμένα, μιλάμε για 1.000 φορητούς αντιαρματικούς πυραύλους, 500 φορητά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Stinger, επιτρέποντας έναν αριθμό τρίτων χωρών να μεταφέρουν όπλα γερμανικής κατασκευής στο Κίεβο) κάτι που έρχεται σε αντίθεση με την προηγουμένως ισορροπημένη γραμμή του Βερολίνου σε αυτό το θέμα, ανέφερε σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα. 

«Αυτή η απόφαση της γερμανικής κυβέρνησης επιβεβαιώθηκε επίσημα από τον Γερμανό Ομοσπονδιακό Καγκελάριο O. Scholz κατά την ομιλία του στη Bundestag στις 27 Φεβρουαρίου 2022. Μια τέτοια εξωφρενική χειρονομία δικαιολογείται και από τον "αγώνα της Ουκρανίας για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της" ως "απειλή" που φέρεται να θέτει η χώρα μας για την ευρωπαϊκή ασφάλεια» προσθέτει η Ζαχάροβα και συνεχίζει:

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Δεν υπάρχει τίποτα νέο κάτω από τον ήλιο. Για άλλη μια φορά, όπως πολλές φορές στην ιστορία, τα όπλα που προέρχονται από γερμανικό έδαφος θα κατευθυνθούν εναντίον Ρώσων στρατιωτών. Σε αυτό το πλαίσιο, οι διαβεβαιώσεις του O. Scholz για τη σημασία της διαδικασίας ιστορικής συμφιλίωσης μεταξύ των λαών της Γερμανίας και της Ρωσίας ακούστηκαν ιδιαίτερα κυνικές.

Με αυτή την απόφαση, η ΟΔΓ (Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας) καλεί τα φαντάσματα όχι ενός ψυχρού πολέμου, αλλά ενός «καυτού» πολέμου. Πάρα πολλοί θλιβεροί συνειρμοί προκαλούνται από την προοπτική περαιτέρω «στρατιωτικής» άντλησης του Κιέβου από το Βερολίνο, το οποίο, επιπλέον, προφανώς δεν συνειδητοποιεί ότι στην παρούσα κατάσταση, τα όπλα που παρέχονται στην ουκρανική επικράτεια μπορούν εύκολα να γίνουν λεία νεοναζί, τρομοκρατών και επιδρομέων.

Η προμήθεια όπλων στους ιδεολογικούς κληρονόμους του συνεργού των Ναζί S. Bandera μας κάνει, θέλοντας και μη, να κάνουμε ένα ρητορικό ερώτημα - πόσο ολοκληρωμένη ήταν η διαδικασία αποναζιστικοποίησης στην ίδια τη Γερμανία μετά την ήττα στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο; Σε αυτό το πλαίσιο, τώρα, δυστυχώς, οι υποτιμητικές δηλώσεις του O. Scholz, ο οποίος, κατά τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Πολιτική Ασφαλείας στις 18 Φεβρουαρίου 2022, κήρυξε «γελοία» τα αποκαλυφθέντα γεγονότα της γενοκτονίας του άμαχου πληθυσμού του Donbass από τους Ουκρανούς να γίνουν κατανοητές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail