Πάτρα: Σεσημασμένος έκλεψε τη λειψανοθήκη του Αγίου Χαραλάμπους αλλά τον «έφαγαν» οι τύψεις

Του Αγίου Χαραλάμπους σήμερα και στην Πάτρα, κεντρικό θέμα συζήτησης είναι τα όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με τη λειψανοθήκη του Αγίου…

Από: newsit.gr

Η γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους συνέπεσε με τον εντοπισμό και την εύρεση της λειψανοθήκης του Αγίου. Όπως διαπιστώθηκε την είχε πάρει σεσημασμένος που τελικά αποφάσισε να την επιστρέψει. Δεν θέλησε να πει στους αστυνομικούς τι είχε στο μυαλό του, όταν την έπαιρνε στα χέρια του. Σε κάθε περίπτωση οι πιστοί είναι συγκινημένοι με πολλούς να κάνουν λόγο για θαύμα.

Παραμονή της γιορτής του Αγίου Χαραλάμπους, εντοπίστηκε η λειψανοθήκη που είχε κλαπεί από τον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Τσουκαλέικα στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», χθες (09-02-2022) προσήχθη στην Ασφάλεια Πατρών, άνδρας που παραδέχθηκε πως αφαίρεσε τη λειψανοθήκη πριν από τέσσερις ημέρες, όποτε και επισκέφθηκε την εκκλησία, αρνούμενος ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το τι επρόκειτο να πράξει αφού περιήλθε στην κατοχή του.

Η λειψανοθήκη παραδόθηκε από αξιωματικούς της Ασφάλειας στον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος το απόγευμα της Τετάρτης κατά τον Αρχιερατικό εσπερινό, την επέστρεψε στον φυσικό της χώρο, ευχαριστώντας τους αστυνομικούς για τις έρευνες που σε σύντομο χρονικό διάστημα στέφθηκαν με επιτυχία. Η άφιξή της, συγκίνησε πιστούς και ιερείς του Αγίου Χαραλάμπους Τσουκαλεΐκων, με τους περισσότερους να μιλούν για θαύμα.

Το ιερό σκεύος μαζί με ιερά αντικείμενα μεταξύ των οποίων και χρυσοί σταυροί, βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, επιμελώς κρυμμένα στο σπίτι του δράστη. Πρόκειται για σεσημασμένο, με παρελθόν σε υποθέσεις κλοπών σε εκκλησίες. Η άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης, αδιαμφισβήτητα αποτελεί σημαντική επιτυχία για την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail