Η Ρωσία έτοιμη για συνομιλίες μόλις ο ουκρανικός στρατός καταθέσει τα όπλα — Λαβρόφ

Mikhail Metzel/TASS
Freepen.gr -
Η Μόσχα είναι έτοιμη να διεξαγάγει συνομιλίες ανά πάσα στιγμή όταν οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις καταθέσουν τα όπλα τους, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου μετά τις συνομιλίες με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) Σεργκέι Περεσάντα και τον υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ (LPR) Vladislav Deinego την Παρασκευή.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συνομιλίες ανά πάσα στιγμή, μόλις οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις ανταποκριθούν στο κάλεσμα του προέδρου μας, τερματίσουν την αντίστασή τους και καταθέσουν τα όπλα. Κανείς δεν σχεδιάζει να τους επιτεθεί και να τους καταπιέσει, ας επιστρέψουν στις οικογένειές τους και ας δώσουν στον ουκρανικό λαό την ευκαιρία να αποφασίσει για το μέλλον του», επεσήμανε ο Λαβρόφ.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η Ρωσία πάντα ζητούσε διαπραγματεύσεις. «Δε λείπουν οι συνομιλίες, αλλά όταν οι συνομιλίες αντικαθίστανται με κραυγαλέα δολιοφθορά, ενώ η Ρωσία κατηγορείται ότι φέρεται πως δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες του Μινσκ, είναι ύβρις, για το οποίο φημίζονται ορισμένοι δυτικοί συνάδελφοί μας, αλλά αυτή τη φορά, απλώς ξεπέρασε κάθε όριο γιατί συνοδεύτηκε από συνεχή επιδείνωση της κατάστασης του ρωσόφωνου πληθυσμού στην Ουκρανία», τόνισε ο Λαβρόφ.

«Έχω ήδη αναφέρει τι έκαναν στη ρωσική γλώσσα, στη ρωσόφωνη εκπαίδευση και στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Προσπαθήστε να τα εφαρμόσετε όλα στις δικές σας παραδόσεις, αυτό λέω στους δυτικούς συναδέλφους μας. Εάν το έκαναν, θα καταλάβαιναν πως είναι αδύνατο να ανεχτούμε τέτοια πράγματα», κατέληξε ο Ρώσος κορυφαίος διπλωμάτης.
 
Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).
 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail