Μέσα σε όλα πάτησε το κουμπί ο Κιμ και δοκίμασε νέο βαλλιστικό πύραυλο!

Chickenonline / pixabay
Εάν επιβεβαιωθεί, η εκτόξευση θα είναι η τελευταία στη σειρά δοκιμών πυραύλων της Πιονγκγιάνγκ προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Freepen.gr - Η Βόρεια Κορέα φέρεται να εκτόξευσε ένα βλήμα προς τα ανατολικά, σύμφωνα με στρατιωτικό συναγερμό της Νότιας Κορέας. Η εκτόξευση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, δήλωσε το Γενικό Επιτελείο της Νότιας Κορέας.

Στη δική της αξιολόγηση, η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας σημείωσε πως το βλήμα μπορεί να είναι βαλλιστικός πύραυλος. Το βλήμα έπεσε στη θάλασσα έξω από την αποκλειστική οικονομική ζώνη της Ιαπωνίας, δήλωσε ο ιαπωνικός στρατός.

Εάν επιβεβαιωθεί, η εκτόξευση θα είναι η όγδοη δοκιμή πυραύλων της Βόρειας Κορέας από την αρχή του έτους. Η Πιονγκγιάνγκ απέφυγε κάθε πυραυλική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια των πρόσφατων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, που ολοκληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, κάτι που ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι ήταν ένα νεύμα προς το Πεκίνο.

Η εκτόξευση της Κυριακής έρχεται επίσης λίγο αφότου ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε να ενισχύσει τη «φιλία και τη συνεργασία» με τη Βόρεια Κορέα σε μια «νέα κατάσταση». Δεν είναι σαφές εάν ο Κινέζος ηγέτης αναφερόταν συγκεκριμένα στη συνεχιζόμενη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail