Αποστολή δυτικών όπλων στην Ουκρανία με στόχο τη διαιώνιση της βίας στο Ντονμπάς

Photo: intellinews.com
Η Δύση υποδαυλίζει ολοένα και περισσότερο τη βία στην Ουκρανία. Από τα τέλη Ιανουαρίου, η αποστολή δυτικών όπλων στο Κίεβο έχει γίνει μια αδιάκοπη πρακτική. Πρακτικά καθημερινά, αεροσκάφη του ΝΑΤΟ προσγειώνουν τόνους στρατιωτικού εξοπλισμού σε ουκρανικό έδαφος, με το μεγαλύτερο μέρος του υλικού να προέρχεται από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Άλλες χώρες που εμμένουν στην αντιρωσική παράνοια ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, όπως ο Καναδάς, η Πολωνία, η Ολλανδία, η Δανία, οι χώρες της Βαλτικής και η Τουρκία, που μέρα με τη μέρα ετοιμάζουν πακέτα στρατιωτικής βοήθειας για το Κίεβο.

Lucas Leiroz, ερευνητής στις Κοινωνικές Επιστήμες στο Rural Federal University του Ρίο ντε Τζανέιρο, γεωπολιτικός σύμβουλος - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Τους τελευταίους τρεις μήνες, το Κίεβο έχει λάβει πάνω από 1.000 τόνους δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού, συνολικού ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων όπλων και πυρομαχικών. Η ποσότητα και η αξία του υλικού που παραλήφθηκε υπερβαίνει τα επίπεδα των τελευταίων ετών, αποτελώντας την κορύφωση των παραδόσεων όπλων από τη Δύση στο Κίεβο σε ολόκληρη την περίοδο μετά το Μαϊντάν. Μόνο τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου, περίπου 255 τόνοι όπλων και πυρομαχικών προσγειώθηκαν στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων παρτίδων όπλων 7,62 χιλιοστών και φυσιγγίων. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσαν πρόσφατα ότι η αποστολή υλικού στην Ουκρανία θα συνεχίσει να αυξάνεται στο εγγύς μέλλον, δικαιολογώντας το μέτρο με την τρέχουσα κρίση ασφαλείας.

Προφανώς, αυτή η δικαιολογία είναι απλώς ένας «αποδεκτός» δημόσιος λόγος για να κρύψει τον πραγματικό σκοπό αυτής της στρατιωτικοποίησης: να βοηθήσει την ουκρανική κυβέρνηση στις επιδρομές της εναντίον του ρωσόφωνου πληθυσμού στο Ντονμπάς. Η λεγόμενη «ρωσική απειλή» είναι μια αβάσιμη αφήγηση που δεν αρκεί για να εξηγήσει οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας στρατιωτική συνεργασία. Είναι αδιανόητο ότι μια πιθανή σύγκρουση θα ήταν αρκετή για να δικαιολογήσει μια τόσο μαζική κινητοποίηση προσπαθειών όπως αυτή που λαμβάνει χώρα αυτήν την στιγμή. Μια τέτοια τεράστια αποστολή όπλων μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την υλική ύπαρξη ενός πολέμου, όπως συμβαίνει στην ανατολική Ουκρανία από το 2014.

Απόδειξη αυτής της διατριβής είναι το γεγονός ότι τα όπλα που παραδίδονται στο Κίεβο δεν έχουν απλό αμυντικό στρατιωτικό δυναμικό, αλλά επιθετικό. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προμηθεύσει τη χώρα με περισσότερα από 2.200 φορητά πυραυλικά συστήματα NLAW, για παράδειγμα, καθώς και εκτοξευτές χειροβομβίδων, αυτόματα συστήματα σκοπευτών διαμετρήματος 338, πολυβόλα και πυρομαχικά εκρηκτικών γόμωσης. Επιπλέον, το Λονδίνο υπέγραψε επίσης συμφωνία με το Κίεβο για την αποστολή περισσότερων από 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε οικονομική βοήθεια για στρατιωτικά έργα. Μεταξύ των έργων είναι η κατασκευή οκτώ πυραυλικών σκαφών, η αγορά δύο βρετανικών ναρκαλιευτικών και το άνοιγμα δύο νέων ναυτικών βάσεων στην Αζοφική και τη Μαύρη Θάλασσα. Προφανώς, ο χαρακτήρας όλου αυτού του σχεδιασμού είναι επιθετικός, όχι απλώς αμυντικός.

Η μεγάλης κλίμακας στρατιωτική εκπαίδευση είναι άλλη μια ένδειξη ύπαρξης επιθετικού ουκρανικού σχεδίου. Τους τελευταίους μήνες, η επιθετικότητα των κοινών ασκήσεων μεταξύ δυτικών και ουκρανικών δυνάμεων έχει αυξηθεί εκθετικά. Πρόσφατα, 100 μονάδες βρετανικών ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκαν σε ουκρανικό έδαφος για να «βοηθήσουν» ντόπιους στρατιώτες στον «αγώνα ενάντια σε αντάρτες και σαμποτέρ», κάτι που αποτελεί μια πολύ ύποπτη δραστηριότητα και αυξάνει τις εντάσεις και τις πολώσεις στη χώρα. Σαφώς, αυτοί οι ελιγμοί είναι ενδεικτικοί πως η Ουκρανία, με τη δυτική υποστήριξη, σχεδιάζει περαιτέρω εισβολές στις ρωσόφωνες περιοχές: οι «αντάρτες» που θέλουν να πολεμήσουν οι βρετανικές ειδικές δυνάμεις είναι οι άνθρωποι που ζουν σε αυτές τις περιοχές.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Όλα αυτά τα δεδομένα μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το Κίεβο σχεδιάζει επιθετικές ενέργειες στα δύο μέτωπα με ρωσική πλειοψηφία: το Ντονμπάς και την Κριμαία. Η κατασκευή ναυτικών βάσεων που χρηματοδοτούνται από τη Βρετανία στη Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα είναι ενδεικτική των επιθετικών σχεδίων στην Κριμαία, ενώ οι περισσότερες άλλες δραστηριότητες επικεντρώνονται σε εισβολές στο Donbass. Υπάρχει μια αντιστροφή στην ονομασία του επικίνδυνου παράγοντα που προκαλεί αποσταθεροποίηση, που είναι η Ουκρανία και όχι η Ρωσία.

Επιπλέον, γίνεται προσπάθεια εκφοβισμού της Ρωσίας με τη βία. Το Κίεβο, παρά την ορατή στρατιωτική του κατωτερότητα σε σύγκριση με τη Μόσχα, πιστεύει πως θα μπορούσε να αναγκάσει τη Ρωσία να αρνηθεί το ενδιαφέρον της για την προστασία του πληθυσμού στα δυτικά σύνορα, εάν επιδείξει αρκετή στρατιωτική ισχύ για να ξεκινήσει έναν πόλεμο. Το κεντρικό πρόβλημα με αυτό είναι ότι η Ουκρανία δεν έχει τέτοια ισχύ, ανάλογα με τα όπλα του ΝΑΤΟ, του οποίου το Κίεβο δεν είναι καν μέλος. Το ΝΑΤΟ θέλει η Ουκρανία να είναι ολοένα και πιο επιθετική και ενθαρρύνει τη βία κατά της Ρωσίας, αλλά δεν παρέχει καμία εγγύηση πραγματικής στρατιωτικής υποστήριξης σε περίπτωση που ξεσπάσει σύγκρουση.

Δυστυχώς, αυτή η πιο ουδέτερη και ρεαλιστική προοπτική για το ουκρανικό ζήτημα δεν φτάνει στη δυτική κοινή γνώμη, η οποία αναγκάζεται να πιστεύει πως η αποστολή όπλων στο Κίεβο είναι κάποιου είδους αμυντικό σχέδιο. Η δομή του στρατιωτικού έργου ΝΑΤΟ-Κίεβο είναι προσβλητική και στοχεύει τον ρωσικό πληθυσμό, εναντίον του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη μια γενοκτονία, όπως αποδεικνύεται σε μια αγωγή που αναλύεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Περισσότερο από αυτό, αυτή η πραγματικότητα είναι γνωστή σε όλες τις δυτικές κυβερνήσεις που υποστηρίζουν το Κίεβο. Κάθε δυτική κυβέρνηση που στέλνει όπλα στην Ουκρανία συνεργάζεται με τις σφαγές στο Donbass και με μια πιθανή εισβολή στη ρωσική Κριμαία στο εγγύς μέλλον. Η Γερμανία είναι παράδειγμα χώρας που κατάλαβε αυτό το γεγονός και αρνήθηκε κυριαρχικά να στείλει όπλα για να υποδαυλίσει τη βία στην Ουκρανία, αλλά δυστυχώς το παράδειγμά της δεν το ακολούθησαν από τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, οι οποίες συνεχίζουν να υπακούουν αδιακρίτως σε οποιαδήποτε εντολή του ΝΑΤΟ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail