Η αποτυχία των αρίστων με μαθηματικές πράξεις τρίτης δημοτικού

Για να τελειώσει τα έξι βασικά χρόνια ιατρική σχολή το κράτος δαπανά 120.000 ευρώ ανά φοιτητή και οι γονείς του ακόμα 60.000 ευρώ. Σύνολο 180.000 χωρίς ακόμα να έχει αποκτήσει ειδικότητα. Για έναν phd ιατρό, το κόστος αυτό εκτινάσσεται στα 350.000 ευρώ, ενώ για doctora στα 600.000 ευρώ. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Ένας ιατρός με 15 χρόνια στο ΕΣΥ, σημαίνει ότι το δημόσιο του έχει καταβάλει σε μισθούς 450.000 ευρώ και ένα πράγμα που είναι πραγματικά ανεκτίμητο : ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΑΞΙΑΣ. 

Ο δικηγόρος Υπουργός Υγείας, προφανώς εκτελώντας διαταγές του πρωθυπουργού, χωρίς να έχει καταφανεστατα ιδέα τι σημαίνει να διώξεις έναν γιατρό για τον οποίο έχουν ήδη ξοδευτεί πάνω από 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ευρώ, σε λίγες ημέρες θα εξωθήσει 15.000 ιατρούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην μετανάστευση. 

Θα πετάξει 15 ΔΙΣ ευρώ (συντηρητική πρόβλεψη γιατί εάν φύγει ένας δοκτωρ με 32 χρόνια τα ποσά είναι υπερπολλαπλασια) που ξόδεψε με πόνο και αίμα ο Ελληνικός λαός και θα τα κάνει δώρο σε χώρες του εξωτερικού, που πλέον πέταξαν τις τσίμπλες και σταμάτησαν το παραμύθι της υποχρεωτικοτητας και τώρα κοιτάνε πως θα ανακάμψουν. 

Το χειρότερο όμως είναι αλλού. Θα κάνουν δώρο στη Χ - Ψ χώρες ΕΜΠΕΙΡΟΥΣ ιατρούς και η ΕΜΠΕΙΡΊΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΜΕ ΧΡΥΣΟ.

Την ίδια ώρα θα αντικαταστήσουν γιατρούς του ενός εκατομμυρίου με νεαρούς μηδενικής εμπειρίας και το χειρότερο σε ουκ ολίγες περιπτώσεις αυτοί θα κληθούν να αποκτήσουν την εμπειρία τους πάνω μας, χωρίς την απαραίτητη καθοδήγηση και όποιος ζήσει οποίος πεθάνει...

Και αυτή την απώλεια αγαπητοί μου θα την υποστούμε όλοι μας, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι και θα πεθαίνουμε στα φορεία των ΤΕΠ μόνο και μόνο γιατί μερικοί είναι άρρωστοι στην ψυχή.

Αυτά τα μαθηματικά οι άριστοι δεν πρόκειται ποτέ να τα καταλάβουν...


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail