Τα φάρμακα που αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα - Που βρίσκονται τα εμβόλια

Myriams-Fotos / pixabay
Οι παγκόσμιες πωλήσεις φαρμάκων για τον καρκίνο είναι ήδη πολύ μπροστά από αυτές άλλων κατηγοριών φαρμάκων και τα έσοδα που δημιουργούνται από αυτά αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο έως το 2026 σύμφωνα με το Statista Health Market Outlook.

Katharina Buchholz - statista.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Τα ογκολογικά φάρμακα έφτασαν τα 176 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις το 2021, υπερδιπλάσιες από τις πωλήσεις του επόμενου προϊόντος στη λίστα, των εμβολίων με πωλήσεις 88,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι το 2026, οι πωλήσεις αντικαρκινικών φαρμάκων αναμένεται να διπλασιαστούν σχεδόν στα 320,6 δισεκατομμύρια δολάρια. Λαμβάνοντας υπόψη τις παγκόσμιες πωλήσεις φαρμάκων με ιατρική συνταγή και χωρίς ιατρική συνταγή, τα αντικαρκινικά φάρμακα αναμένεται να προσεγγίσουν το 22 τοις εκατό της αγοράς το 2026.

Ωστόσο, η περίοδος ακμής του εμβολίου Covid-19 αναμένεται να τελειώσει μέχρι το 2026. Μέχρι εκείνη τη χρονιά, τα ανοσοκατασταλτικά αναμένεται να είναι η κατηγορία φαρμάκων με τις δεύτερες μεγαλύτερες πωλήσεις στα 77 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα αντικαρκινικά φάρμακα είναι εξαιρετικά ακριβά και ως εκ τούτου παράγουν υψηλά έσοδα, με το κόστος μιας θεραπείας για τον καρκίνο να ξεπερνά τα 100.000 $ ανά ασθενή. Τα ίδια τα ποσοστά καρκίνου αυξάνονται επίσης με τους ανθρώπους να αυξάνουν τη διάρκεια ζωής τους. Τα χρήματα που διοχετεύονται στην έρευνα για τον καρκίνο σημαίνει πως βγαίνουν νέα φάρμακα, τα οποία βελτιώνουν τη θεραπεία του καρκίνου, αλλά ενδέχεται επίσης να αυξήσουν την τιμή τους, καθώς οι φαρμακευτικές εταιρείες χρεώνουν ένα ασφάλιστρο για τα φάρμακα που ερευνήθηκαν και κυκλοφόρησαν πρόσφατα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail