Είναι σοφό να στέλνεις όπλα στην Ουκρανία ενώ η γη της Ελληνικής Μειονότητας μπορεί να αλλάξει χέρια;

Η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση συντάχθηκαν εξαρχής πίσω από τη Δύση, δηλαδή τις ΗΠΑ όπως κάνουν κάθε φορά. Ας μην ξεχνάμε ότι το καλοκαίρι του 2013 ήταν μόνο η Ελλάδα με την Αλβανία που στήριξαν την τότε πρόταση βομβαρδισμών στη Συρία λόγω μιας επίθεσης χημικών στην ανατολική Γκούτα της Δαμασκού που απεδείχθη προβοκάτσια.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο πόλεμος δεν αρέσει σε κανέναν. Υπάρχουν όμως φορές που δεν αφήνεται σε κάποιον άλλη επιλογή. Και δυστυχώς αυτό συνέβη εδώ αλλά δεν πληρώνουν το λογαριασμοί οι υπεύθυνοι, μα ο απλός ουκρανικός λαός. Αν λοιπόν είμαστε φιλειρηνιστές θα πρέπει εκτός του Πούτιν που θα μπορούσε να μπει απλά στο Ντονμπάς ως παρατηρητής, να καταδικάσουμε και:

- Την Ουκρανία που πολλά χρόνια τώρα προκαλεί τη Ρωσία μη έχοντας αντίστοιχο ειδικό βάρος

- Τις σφαγές και δολοφονίες των αμάχων του Ντονμπάς από το 2014 μέχρι σήμερα. Δεν ξεσηκώθηκαν ξαφνικά οι Ρωσόφωνοι της περιοχής. 

- Τις ΗΠΑ που νομίζουν ότι ο κόσμος τους ανήκει ανατρέποντας κυβερνήσεις, υποκινώντας εξεγέρσεις, βομβαρδίζοντας λαούς. Βιετνάμ, Νικαράγουα, Γρανάδα, Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Γιουγκοσλαβία

- Το ΝΑΤΟ που θέλει να γεμίσει πυραύλους όλες τις χώρες γύρω από τη Ρωσία

- Την Ε.Ε. που δεν έχει δική της πολιτική να βάλει φρένο στις ΗΠΑ

Να ξεκινήσουμε από το Α, όχι από το Κ.

Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία σε καιρό κρίσης και φτώχειας, βεβαιώνει 100ρικά σε νομοταγείς πολίτες, τι κάνει; Βγαίνει μπροστάρα, και μαζί με την αντιπολίτευση, στη ρωσοφοβία και την αντι-ρωσική ρητορική. Ζητά κυρώσεις, έξωση από το SWIFT και ένα σωρό άλλα, των οποίων όμως ούτε το 1/10 δεν έχει ζητήσει για την Τουρκία, η οποία έχει πέντε ενεργές εισβολές (μία στην Κύπρο, μία στο Ιράκ και τρεις στη Συρία).

Έχει μετρήσει η κυβέρνηση τι απώλειες θα σημάνει για τη χώρα μας το μπλοκάρισμα του SWIFT για τη Ρωσία; Έχει υπολογίσει τις ζημίες για τον τουρισμό; Εδώ με ένα κλάσμα κυρώσεων των σημερινών το 2014 και στέναξαν οι ροδακινοπαραγωγοί.

Και εκτός τούτου στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία. Αυτό είναι ολέθριο λάθος και θα το βρούμε μπροστά μας. Πώς θα εξαργυρωθεί αυτό αν αύριο η περιοχή της μεγάλης Ελληνικής Μειονότητας αλλάξει ιδιοκτήτη; Τι θα συμβεί αν πχ η Ρωσία αναγνωρίσει το ψευδοκράτος; Και πώς στέλνουμε όπλα έτσι απλά; Δεν είναι γάζες, ούτε εμβόλια για ξεστοκάρισμα. Είναι όπλα, σκοτώνουν. Γνωρίζουμε ποιο σώμα θα τρυπήσουν οι ελληνικές σφαίρες; Ή δε μας νοιάζει; Το 1919 κάναμε πάνω-κάτω το ίδιος λάθος και το πληρώσαμε πανάκριβα με πολύ αίμα και δάκρυ.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Θα πει ίσως κανείς ότι έχουμε Ελληνες νεκρούς. Ναι έχουμε. Αυτό που δεν έχουμε όμως είναι στοιχεία ως προς τον υπεύθυνο για αυτό, μόνο εκατέρωθεν ανακοινώσεις. Στο Twitter που αποτελεί μεγάλη τράπεζα ενημέρωσης και πληροφοριών υπήρχαν από νωρίς δημοσιεύσεις με φωτογραφίες για επίθεση στο χωριό Σαρτανά με πυραύλους Γκραντ. Αν η ελληνική κυβέρνηση έχει αδιάσειστα στοιχεία, πρέπει να τα παρουσιάσει. 

Και αλήθεια, τι έκανε η Ελλάδα για τη μειονότητα από το 2014; Πώς τη θωράκισε; Με ποιον τρόπο την προστάτευσε; Γιατί η Τουρκία διεκδίκησε ρόλο λόγω Τατάρων στην Κριμαία στην ουκρανική κρίση και η Ελλάδα όχι; Γιατί να μην υπήρχε πχ στην περιοχή ελληνική ειρηνευτική δύναμη;

Και τι θα έπρεπε να κάνει τελικά η Ελλάδα; 

Δύο πράγματα. 

Είτε να κινηθεί κατά της Ρωσίας συνυπογράφοντας τις όποιες δηλώσεις - κυρώσεις δίχως βαρύγδουπη λεκτική ρωσοφοβία ΑΡΚΕΙ να επιβληθούν τα ίδια και στην Τουρκία διότι δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και σταθμά. Είτε να εμφανιστεί ως ειρηνοποιός - γεφυροποιός, ότι δηλαδή κάνει ο Ερντογάν, που είτε μας αρέσει, είτε όχι, είναι κορυφαίος πολιτικός. Για ποιο λόγο έπρεπε να πάρουμε το μέρος του ενός ή του άλλου όντας μάλιστα ομόδοξοι και με τους δύο λαούς; Τι είμαστε; Λαγοί άλλων; Προσέξατε την στάση των Σέρβων; Πρέπει να βγούμε εμείς στην πρώτη γραμμή στη διαμάχη του αν η Ουκρανία θα παραμείνει δυτικό προτεκτοράτο ή όχι; Πρέπει να στιγματιστούμε για συμφέροντα τρίτων; Προτιμάμε να ανήκουμε εις τους Ελληνες, είχε πει κάποιος. Και τι συμφέρει εμάς; Η ειρήνη ανάμεσα σε δύο ομόδοξούς μας λαούς διότι η ορθή πίστη μας ενώνει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail