Τελικά οι φύλακες της Οφιούσας επέλεξαν να πεθάνουν «ηρωικά» ή «παραδοθούν»;

Freepen.gr - Την Παρασκευή κυκλοφόρησε ένα βίντεο, όχι ιδιαίτερα πειστικό αφού δεν έδειχνε εικόνα επί τους εδάφους από το μικρό νησί Οφιούσα στον Εύξεινο Πόντο όπου με βάση τις ουκρανικές Αρχές 13 συνοριοφύλακες σκοτώθηκαν ενώ υπερασπίζονταν το νησί κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας. Οι συνοριοφύλακες φέρονταν να απήντησαν υβριστικά στο κάλεσμα ρωσικού πλοίου να παραδοθούν. Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι θα παρασημοφορήσει τους νεκρούς.

Ωστόσο άλλη εικόνα παρουσιάζει το ρωσικό υπουργείο άμυνας που κάνει λόγο για παράδοση 82 Ουκρανών στρατιωτών, που παραδόθηκαν στην Οφιούσα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στη Σεβαστούπολη, όπως ανακοίνωσε ο στόλος του Ρωσικού Ναυτικού στη Μαύρη Θάλασσα.

«Κατέθεσαν τα όπλα και αποφάσισαν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους», είπε ο υποστράτηγος Μιχαήλ Γιασνίκοφ, αναπληρωτής διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα σχετικό βίντεο από την αποβίβαση των στρατιωτών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail