Η Τράπεζα της Ρωσίας απαντά στις δυτικές απειλές

Freepen.gr - Η Τράπεζα της Ρωσίας (η Κεντρική Τράπεζα) θα παρέχει στις εγχώριες τράπεζες ρευστότητα σε μετρητά και μη, σε ρούβλια προκειμένου να διατηρήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να προστατεύσει την οικονομία από τις επιπτώσεις των τελευταίων δυτικών κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε δήλωση την Κυριακή.

«Η Τράπεζα της Ρωσίας θα παρέχει συνεχώς στις τράπεζες ρευστότητα σε μετρητά και μη, σε ρούβλια. Η δημοπρασία REPO (σύμβαση επαναγοράς) τη Δευτέρα θα διεξαχθεί σε απεριόριστη βάση, με πλήρη ικανοποίηση όλων των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από τις τράπεζες», αναφέρεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου της Κεντρικής Τράπεζας.

Η ρυθμιστική αρχή πρόσθεσε ότι θα «επεκτείνει σημαντικά» τη Lombard List της, η οποία περιλαμβάνει τους τίτλους που είναι έτοιμη να δεχθεί ως εξασφάλιση για την υποστήριξη των εργασιών αναχρηματοδότησης των πιστωτικών ιδρυμάτων, για «μέγιστη κάλυψη των πιθανών αναγκών των τραπεζών σε τρέχουσα ρευστότητα».

«Η Τράπεζα της Ρωσίας διαθέτει τους απαραίτητους πόρους και τα εργαλεία για να διατηρήσει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και να διασφαλίσει τη λειτουργική συνέχεια του χρηματοπιστωτικού τομέα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι «σταθερό, διαθέτει επαρκή κεφάλαια και ρευστότητα για να λειτουργεί ομαλά σε οποιαδήποτε κατάσταση», τα κεφάλαια που διατηρούνται σε τραπεζικούς λογαριασμούς είναι ασφαλή και οι τραπεζικές υπηρεσίες θα παρέχονται ως συνήθως.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail