Οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο στην Ουκρανία γιατί το Πεντάγωνο πρέπει να αγοράσει όπλα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Seeking Alpha με έδρα τις ΗΠΑ, σχεδόν όλοι οι τομείς της αμερικανικής οικονομίας, εκτός από τον στρατιωτικό, μπορούν να επηρεαστούν σε μια οικονομική κρίση. Η Ουκρανία μπορεί κάλλιστα να είναι ένας από τους λόγους για επενδύσεις σε εργολάβους γενικής άμυνας της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, το 2022 θα είναι αρκετά κερδοφόρο για το αμυντικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ.

Andrey Mihayloff - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Έτοιμες οι προϋποθέσεις για εκθετική ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας των ΗΠΑ

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, οι πωλήσεις όπλων μειώθηκαν κατά 21 τοις εκατό το 2020. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι αυξανόμενες διεθνείς εντάσεις αλλάζουν την κατάσταση προς το καλύτερο:

  1. η κρίση στην Ουκρανία,
  2. αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στο Καζακστάν,
  3. Ψυχροπολεμική ρητορική μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας,
  4. αυξανόμενοι φόβοι για την επικείμενη επίθεση της Κίνας στην Ταϊβάν,
  5. αναταραχή στη Μέση Ανατολή.

Οι αμερικανοί αναλυτές είναι βέβαιοι πως οι φόβοι που έχουν εγκατασταθεί στο μυαλό των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρόσφορο έδαφος για τις αμυντικές εταιρείες να ζωντανέψουν τις πωλήσεις όπλων.

Τι γίνεται με όλη τη συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του καπιταλισμού, για την καταπολέμηση της ανισότητας; Σημαίνει ότι όσο υπάρχει κοινωνική αναταραχή στις Ηνωμένες Πολιτείες, το αμυντικό σύμπλεγμα των ΗΠΑ θα παχαίνει μόνο τις τσέπες του σπέρνοντας σπόρους στρατιωτικών συγκρούσεων σε άλλες χώρες και αυξάνοντας τις διεθνείς εντάσεις; Φαίνεται πως οι έμποροι όπλων βρίσκουν πλεονεκτήματα για τους εαυτούς τους ακόμη και εν μέσω κοινωνικών εντάσεων, πράγμα που σημαίνει ότι η εγχώρια αγορά δε θα μείνει αδρανής.
Πολιτικοί επιστήμονες για την ευημερία των αρχόντων των όπλων των ΗΠΑ

Ο Konstantin Blokhin, Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας και ειδικός στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, σημείωσε σε συνέντευξή του στο Pravda.Ru πως το Πεντάγωνο θα βρει πολλούς λόγους να επενδύσει στο αμυντικό συγκρότημα. Μπορεί να μην είναι μόνο η Ουκρανία — μπορεί επίσης να είναι:

  • Ρωσία,
  • Κίνα,
  • Ιραν
  • Βόρεια Κορέα.

"Σαφώς, οι ελίτ των ΗΠΑ βλέπουν την αμυντική βιομηχανία ως τον κύριο μοχλό της οικονομίας των ΗΠΑ. Η αμυντική βιομηχανία δε λιμνάζει την οικονομία — της δίνει ώθηση, επειδή οι τομείς υψηλής τεχνολογίας αναφέρονται συνήθως στην αμυντική βιομηχανία. Προφανώς, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποδίδουν προτεραιότητα στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων. Σαφώς, οι Αμερικανοί πρέπει να αφήσουν πίσω τη Ρωσία και την Κίνα σε αυτό το σημείο για να διατηρήσουν την ηγετική θέση τους στον κόσμο. Περιττό να πούμε πως αυτό αποτελεί προτεραιότητα για οποιαδήποτε αμερικανική διοίκηση. Ήταν προτεραιότητα για τον Ντόναλντ Τραμπ Σήμερα είναι προτεραιότητα για τον Τζόζεφ Μπάιντεν», είπε ο Κονσταντίν Μπλόχιν.

Ο Mikhail Chernov, επικεφαλής του Ιδρύματος για την Υποστήριξη του Εβραϊκού Πολιτισμού, δήλωσε σε συνέντευξή του στην Pravda.Ru ότι όταν όλος ο κόσμος προετοιμάζεται για πόλεμο και όταν όλοι καταλαβαίνουν πως ο πόλεμος είναι θέμα του εγγύς μέλλοντος, κανείς δε δίνει σημασία στην οικονομική σκοπιμότητα και προβλήματα σε ορισμένους κλάδους, καθώς οι τελευταίοι καθίστανται δευτερεύων παράγοντας.

"Έχουν απόλυτο δίκιο όταν παροτρύνουν όλους να βοηθήσουν την αμυντική βιομηχανία, γιατί αυτός είναι ένας πρωταρχικός παράγοντας. Οι στρατιωτικές συγκρούσεις ενισχύουν τις πωλήσεις και η παραγωγή για τις αμερικανικές ανάγκες μπορεί να αυξηθεί", δήλωσε ο Μιχαήλ Τσερνόφ.

Αποδεικνύεται ότι ο Nikolai Patrushev, Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας, είχε δίκιο όταν είπε πως δεν ήταν η Ρωσία που ήθελε τον πόλεμο στην Ουκρανία. Είναι οι δυτικές χώρες που επιδιώκουν τις εγωιστικές τους φιλοδοξίες που θέλουν να υλοποιηθεί αυτός ο πόλεμος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail