Οι αντιφάσεις της επίσημης ενημέρωσης για την πανδημία και τι ξέχασαν να πουν

Στη σημερινή εκπομπή του 98.4 με τον Γ. Σαχίνη, έγινε μια πρώτη καταγραφή των αντιφάσεων της επίσημης ενημέρωσης για την διαχείριση της πανδημίας, που έγινε την Πέμπτη. Πολύ περισσότερο που όπως καταδείχτηκε, ακόμη και η επίκληση σε μελέτες διεθνώς, έγινε είτε αποσπασματικά, είτε με απάλειψη κρίσιμων σημείων που επισημαίνονται σε αυτές τις μελέτες. 

Η εκπομπή μάλιστα απεύθυνε ανοιχτά το ερώτημα, αν τα μέλη της επιτροπής είναι τόσο σίγουρα, για τους αριθμούς των κρουσμάτων που δημοσιοποιεί, τότε γιατί δεν παρουσιάζουν το μητρώο καταγραφής και παρακολούθησης κρουσμάτων, εκτός των νοσηλευόμενων, ώστε να φανεί ότι τα στοιχεία τους είναι εγγυημένα και ότι υπάρχει μητρώο καταγραφής και παρακολούθησης, που είναι εντελώς διαφορετικό από εκείνο της απλώς δήλωσης-καταγραφής κρουσμάτων. 

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η εκπομπή το έχει επισημάνει επανειλημμένα. Προφανώς το ζήτημα έχει σχέση και με την ιχνηλάτηση, γιατί εάν γίνονταν, θα εντοπίζονταν κι άλλα κρούσματα, οπότε θα έπρεπε να καταγραφούν. Αλλά μόνον έτσι θα μπορούσαμε να έχουμε μια εικόνα της έκτασης της διασποράς. 

Αλλά μάλλον δεν ενδιαφέρει, διότι δεν συνάδει με το βασικό αφήγημα « της γριπούλας, της ανοσίας της αγέλης και του τελευταίου μιλίου και το Πάσχα στο χωριό»!!!

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail