Οι άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν στο Ντονμπάς - Ηλικιωμένοι ντόπιοι συγκλονίζουν με το μήνυμά τους

Freepen.gr - Καθώς ο κόσμος παρακολουθεί με ένταση για να δει εάν τα ρωσικά στρατεύματα που συγκεντρώνονται στα σύνορα της Ουκρανίας ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν νέα εισβολή, οι μάχες στην περιοχή του Ντονμπάς της χώρας συνεχίζουν να προκαλούν απώλειες. 

Οι άμαχοι στην περιοχή δηλώνουν πως η ζωή είναι αφόρητη. Οι διεθνείς παρατηρητές καταγράφουν εκατοντάδες παραβιάσεις της εκεχειρίας κάθε μέρα στη σύγκρουση μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία. 

«Πότε θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος; Τόσο καλοί άνθρωποι πεθαίνουν. Ένας Θεός ξέρει για τι πολεμούν» δηλώνει μια γυναίκα από το Ντονμπάς κλαίγοντας στην κάμερα στο μνήμα ενός ρωσόφωνου αξιωματικού που σκοτώθηκε από ουκρανικά πυρά.

Μια 59χρονη κάτοικος ενός χωριού κοντά στο μέτωπο δηλώνει πως θα προτιμούσε να είχε γίνει μια ολοκληρωτική σύρραξη για μια εβδομάδα και όλα να τελείωναν παρά ό,τι συμβαίνει από το 2014 ως σήμερα.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων ζει χωρίς νερό και ηλεκτρικό με τα όσα παράγει από τη γη που καλλιεργεί. Παρά τις δυσκολίες, η 76χρονη γυναίκα κάνει τον σταυρό και για αυτά τα λίγα που έχουν.

Μια 74χρονη δείχνει τις ζημιές που υπέστη το σπίτι της από τις συγκρούσεις του 2014 και ζητά «ειρήνη, ειρήνη, ειρήνη».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail