Άγιοι Αρχιερείς, βρείτε τρόπους να καλέσετε το λαό μας σε εγερτήριο σάλπισμα, για να γεμίσουν πάλι οι Εκκλησιές μας με πιστούς

Ο χρόνος κυλάει. Πέρασε ο Ιανουάριος, βρισκόμαστε στα μέσα του Φεβρουαρίου και άρχεται ήδη το Τριώδιο. 

Ο μήνας που πέρασε ήταν κατάμεστος από μνήμες Αγίων Πατέρων. Μελετώντας κανείς τους βίους τους βλέπει το μεγαλείο της ψυχής τους, το ανδρείο τους φρόνημα, το ταπεινό του χαρακτήρα τους, την βαθειά τους πίστη, την προσήλωσή τους στα δόγματα της Εκκλησίας, την προάσπιση της Ορθοδοξίας μέχρις αίματος, την αγάπη τους για τον Χριστό και τον άνθρωπο, την δίψα τους να διαδοθεί η αλήθεια του Ευαγγελίου. 

Από: exapsalmos.gr

Πού τέτοιες μορφές σήμερα; 

Πού οι αδαμάντινοι χαρακτήρες τους; Πού ο σωτήριος έλεγχος της Εκκλησίας προς τους πολεμίους της; Πού να βρίσκεται ένας Χρυσόστομος να ελέγξει τις σύγχρονες Ευδοξίες και τους σημερινούς Ευτρόπιους;Αρέσκονται δυστυχώς, πολλοί σήμερα να βλέπουν τον εαυτό τους στον… καθρέφτη και να στέλνουν για ψύλλου πήδημα δελτία τύπου και ανακοινώσεις στα εκκλησιαστικά και όχι μόνο, ειδησεογραφικά site. Γυρίζουν στα χιόνια, παίρνουν τα βουνά,τα όρη και τις θάλασσες και νομίζουν ότι η δημοσιότητα από μόνη της είναι ποιμαντική και έργο εκκλησιαστικό! Ένας μάλιστα εκ των προβεβλημένων Ιεραρχών μας είναι κάθε μέρα και αλλού. 

Και εύλογα διερωτώμεθα πότε προλαβαίνει να ασκεί ποιμαντική στην Μητρόπολη του. Η Εκκλησία, μας εισαγάγει τις ημέρες αυτές στην κατανυκτική περίοδο του Τριωδίου με την παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου. Γιορτάζουμε όλοι μας! Όλοι μας είμαστε υποκριτές.Όλοι μας κρύβουμε μέσα στο χαρακτήρα μας την υποκρισία. Νομίζουμε ότι με επιφανειακά έργα, (ως επί το πλείστον κοινωνικά) και με «χιτς» που κάνουν στις φωτογραφίες οι πιστοί, συνάζουμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα! Και αυτό αρκεί! 

Όχι Άγιοι Αρχιερείς! Η ουσία είναι στο πνευματικό έργο. Να σηκώνεις μανίκια και να τίπτεις το στήθος με το «ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ» και συνάμα με το να εγχέεις «έλαιον και οίνον» στον αδελφό συναμαρτωλό. Τα γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα. Προσφέρετε θυσία στον Θεό «υπέρ των υμετέρων αμαρτημάτων και των του λαού αγνοημάτων». Αυτή είναι η πεμπτουσία της Αρχιεροσύνης σας. Αυτή είναι η βάση της πίστεως μας! 

Δώστε Χριστό στο λαό μας! Η κοινωνία μας έγινε χειρότερη από ζούγκλα. Βοηθήστε τον παραπαίοντα λαό μας! Το στάδιο ανοίγει! 

Άγιοι Αρχιερείς, βρείτε τρόπους να καλέσετε τον λαό μας σε εγερτήριο σάλπισμα,για να γεμίσουν πάλι οι Εκκλησιές μας από πιστούς.Τώρα,πριν κλάψουμε κι άλλο πάνω από φέρετρα!
Καλό Τριώδιο!

Σ.Μ.Τ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail