Ο Ζελένσκι ζητά διαπραγματεύσεις με τον Πούτιν - Συζητά την ουδετερότητα

Freepen.gr - Μιλώντας την Παρασκευή, ο Ουκρανός ηγέτης, Volodymyr Zelensky, έτεινε ένα κλαδί ελιάς στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, προτείνοντας διαπραγματεύσεις, καθώς οι μάχες συνεχίζονται σε όλη τη χώρα και οι συγκρούσεις διεξάγονται στην πρωτεύουσα της χώρας, Κίεβο.

«Θέλω να απευθυνθώ ξανά στον πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Οι μάχες συνεχίζονται σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να σταματήσουμε τα ανθρώπινα θύματα», είπε ο Ζελένσκι, μετά από δήλωση του συμβούλου του, Μιχαήλ Ποντόλιακ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το Κίεβο «πάντα άφηνε και [ακόμα] αφήνει χώρο για διαπραγματεύσεις» παρά μια «πλήρους κλίμακας εισβολή» από τα ωσικά στρατεύματα.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Podolyak είχε δηλώσει ότι «εάν είναι δυνατές οι διαπραγματεύσεις, πρέπει να διεξαχθούν», καθιστώντας σαφές πως ο Zelensky και η κυβέρνησή του ήταν πρόθυμοι να συζητήσουν το «καθεστώς ουδετερότητας» του έθνους, εάν το απαιτήσει η Μόσχα.

Παράλληλα με την προσφορά συνομιλιών με τη Ρωσία, ο Ζελένσκι στόχευσε και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες ισχυρίστηκε ότι δεν είχαν δείξει ότι είναι έτοιμες να πολεμήσουν με το έθνος του ή να «δουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ».

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Μετά την προσφορά του Ζελένσκι, η κινεζική κεντρική τηλεόραση ανέφερε ότι, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ο Πούτιν δήλωσε πως η κυβέρνησή του ήταν έτοιμη να διαπραγματευτεί σε υψηλό επίπεδο με την Ουκρανία. Δεν δόθηκαν αμέσως λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες παραχωρήσεις ή διαβεβαιώσεις θα μπορούσε να επιδιώξει να εξασφαλίσει ο Ρώσος ηγέτης από τον Ουκρανό ομόλογό του.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail