Ξυπνά η Κύπρος; «Επιβεβλημένη η ενίσχυση και η συνεχής αναβάθμιση της άμυνάς μας»

Χαιρετισμός Υπουργού Άμυνας κ. Χαράλαμπου Πετρίδη στην Τελετή Απονομής Μεταλλίων σε Στελέχη της ΕΦ

Με αισθήματα ιδιαίτερης χαράς βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας, για την τελετή απονομής μεταλλίων Στρατιωτικής Αξίας ως ένδειξη αναγνώρισης της πολιτείας, για τη συνεχή προσφορά σας.

Οφείλω να σας συγχαρώ θερμά για την προσήλωσή σας στο ιερό καθήκον της υπεράσπισης της πατρίδας, αποστολή η οποία απαιτεί σθένος, θέληση και ηθικές αρετές που αποδεδειγμένα σας χαρακτηρίζουν.

Σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, με τις αυξανόμενες με κάθε ευκαιρία προκλήσεις από πλευράς της Τουρκίας, τις αποσταθεροποιητικές της ενέργειες στην ΑΟΖ αλλά και με το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων, το οποίο συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να επαγρυπνούμε και να βρισκόμαστε σε συνεχή ετοιμότητα για αντιμετώπιση όλων των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι ο τερματισμός της απαράδεκτης αυτής κατάστασης και η επίλυση του Κυπριακού με διπλωματικά μέσα. Συναισθανόμαστε τις ευθύνες μας και συνειδητοποιούμε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το να διεκδικούμε το δίκαιό μας με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτουμε, αξιοποιώντας την ιδιότητά μας ως ευρωπαϊκή χώρα, σε συνδυασμό με τις συμμαχίες που οικοδομούμε και την αναβαθμισμένη γεωπολιτική σημασία του νησιού μας.

Ενόσω όμως η πατρίδα μας παραμένει υπό κατοχή και η Τουρκία απειλεί με νέα τετελεσμένα, η Εθνική Φρουρά οφείλει και πρέπει να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα, ως η κατεξοχήν δύναμη αποτροπής και προστασίας της κρατικής μας υπόστασης και της εθνικής μας κυριαρχίας. Για αυτούς τους λόγους είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση και η συνεχής αναβάθμιση της άμυνάς μας. Προχωρούμε σταθερά στην απόκτηση νέων, αναγκαίων υπό τις περιστάσεις, οπλικών συστημάτων.

Σε αυτό το ασταθές περιβάλλον κρατήστε ψηλά το φρόνημα και συνεχίστε να προσφέρετε με την ίδια αφοσίωση τις υπηρεσίες σας στην πατρίδα.

Εύχομαι στον καθένα σας ξεχωριστά καλό νέο Έτος, κάθε επιτυχία στην επαγγελματική στρατιωτική σας σταδιοδρομία, υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail