80 ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν κρησφύγετα του ISIS στην Κεντρική Συρία μέσα σε 72 ώρες

A Russian Su-24 strike aircraft in the sky over the Khmeimim airbase in Syria. Photo: Dmitriy Vinogradov / RIA Novosti
Freepen.gr - Μεταξύ 6 και 8 Φεβρουαρίου, περισσότερες από 80 ρωσικές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν κρησφύγετα πυρήνων του ISIS στην κεντρική περιοχή της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στο Λονδίνο.

Το τελευταίο κύμα αεροπορικών επιδρομών στόχευσε κρησφύγετα που βρίσκονται στα περίχωρα της πόλης al-Resafa στη νότια ύπαιθρο της Ράκα.

Οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις (VKS) ενίσχυσαν τις μάχιμες επιχειρήσεις τους εναντίον πυρήνων του ISIS στην κεντρική Συρία από τις αρχές Φεβρουαρίου. Από τότε, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 190 αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή, σύμφωνα με το SOHR.

Οι έντονες ρωσικές επιχειρήσεις σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες έχουν αναγκάσει σε μεγάλο βαθμό τους πυρήνες του ISIS να σταματήσουν προσωρινά την εξέγερσή τους στην κεντρική Συρία. Η τελευταία επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας, η οποία είχε στόχο ένα φορτίο πετρελαίου καθ' οδόν προς περιοχές που ελέγχονται από την κυβέρνηση στη νότια ύπαιθρο της Ράκα, ήταν στις 3 Φεβρουαρίου.

 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail