7 τρόποι να μετατρέψετε τον καφέ σε αδυνατιστικό ρόφημα (video)

Ο καφές είναι μία από τις πιο σταθερές διατροφικές συνήθειες, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει συνδεθεί με τη βελτίωση δεικτών υγείας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων.

Από: onmed.gr

Ταυτόχρονα, ο καφές μπορεί να έχει θετική δράση στο αδυνάτισμα λόγω της πληθώρας βιολογικά ενεργών ουσιών που μπορούν να επηρεάσουν το μεταβολισμό

Η βασική είναι η καφεΐνη, η οποία εμποδίζει έναν ανασταλτικό νευροδιαβιβαστή που ονομάζεται αδενοσίνη. Αποκλείοντας την αδενοσίνη, η καφεΐνη αυξάνει την πυροδότηση των νευρώνων και την απελευθέρωση των νευροδιαβιβαστών, όπως της ντοπαμίνης και της νορεπινεφρίνης, οι οποίες «στέλνουν μήνυμα» στα λιπώδη κύτταρα «για να τους πουν» να διασπάσουν το λίπος.

Ο καφές μπορεί να αυξήσει το βασικό μεταβολικό ρυθμό (BMR), που αναφέρεται στις θερμίδες που καίμε σε κατάσταση ηρεμίας. Όσο υψηλότερο BMR έχουμε, τόσο πιο εύκολο είναι να χάσουμε βάρος. Οι μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει το BMR κατά 3-11%.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείτε να πίνετε τον καφέ προκειμένου να ενισχύσετε την αδυνατιστική δράση του:


Πηγή: Bestie

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail