Ρώσος πρέσβης στην Στοκχόλμη: «Συγγνώμη αλλά χ3στήκαμε για τις κυρώσεις»

Viktor Tatarintsev, Russia’s ambassador to Sweden - Facebook
Freepen.gr - Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Σουηδία, Βίκτορ Ταταρίντσεφ δε μάσησε τα λόγια του όταν μίλησε για το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων της Δύσης την Κυριακή.

«Συγγνώμη για τη γλώσσα μου, αλλά χ3στήκαμε τις κυρώσεις», είπε ο Ταταρίντσεφ στην εφημερίδα της Στοκχόλμης Aftonbladet.

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η ΕΕ έχουν απειλήσει να επιβάλουν νέες κυρώσεις στη Ρωσία εάν εισβάλει στην Ουκρανία. Η Μόσχα, εν τω μεταξύ, έχει αρνηθεί οποιαδήποτε σχέδια επίθεσης στη γείτονά της.

Ο Ρώσος διπλωμάτης κατηγόρησε τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ πως πυροδοτούν εντάσεις στην Ευρώπη. «Η επέκταση του ΝΑΤΟ είναι η μεγαλύτερη απειλή για τη Ρωσία», είπε ο Ταταρίντσεφ.

Η Ρωσία επιδιώκει νομικά δεσμευτικές διαβεβαιώσεις ότι το δυτικό στρατιωτικό μπλοκ δεν θα συνεχίσει να επεκτείνεται προς τα ανατολικά. Αυτό ουσιαστικά θα εμπόδιζε χώρες όπως η Ουκρανία να ενταχθούν στη συμμαχία.

Στηρίξτε την προσπάθειά μας στο Youtube με μια εγγραφή στο κανάλι μας (Μέση Γραμμή).

Το ΝΑΤΟ, ωστόσο, έχει αρνηθεί να εγκαταλείψει τη λεγόμενη «πολιτική ανοιχτών θυρών» της αποδοχής νέων μελών.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail