Το non paper για την αλλαγή συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια υπάρχει!

olinchuk/ Depositphotos
Freepen.gr - Ο πρώην Ύπατος Εκπρόσωπος στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Valentin Incko ο οποίος δεν εμφανίστηκε στα μέσα ενημέρωσης από τότε που έφυγε από τη θέση του, παραχώρησε συνέντευξη σε σλοβενικά μέσα ενημέρωσης και είπε ότι το έγγραφο για αλλαγή συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια βρίσκεται στο συρτάρι του για σχεδόν τέσσερα χρόνια, γράφει το Reporteri.

Το κείμενο της συνέντευξης στην οποία ο Inzko κάνει αυτούς τους ισχυρισμούς δημοσιεύτηκε στο προφίλ του στο Twitter από τον Σλοβένο πρωθυπουργό Janez Jansa, όταν εικάστηκε ότι ήταν ο συγγραφέας ή ο συν-συγγραφέας αυτού του εγγράφου.

Καθώς επρόκειτο για ένα ανεπίσημο διπλωματικό έγγραφο, που προοριζόταν να επικοινωνήσει διάφορες απόψεις και πρωτοβουλίες χωρίς επίσημο χαρακτήρα, δεν είχε καν υπογραφή. Την ύπαρξη αυτού του εγγράφου αρνήθηκαν ο τότε πρωθυπουργός της Σλοβενίας και μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και η όλη υπόθεση, αν κρίνουμε από τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Ύπατου Εκπροσώπου, δεν έχει λάβει ακόμη επίλογο. 
 
* πληροφορίες b92.net
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail