Τουρκικά drones - Η Ελλάδα θα έπρεπε να ήταν η πρωτοπόρος στον τομέα!

Εμείς βαυκαλιζόμαστε ότι θα λύσουμε το πρόβλημα της εθνικής μας ασφάλειας επειδή θα παραλάβουμε μεθαύριο 6 μαχητικά Rafale και σε τρία χρόνια την πρώτη φρεγάτα Belh@arra, και οι Τούρκοι έχουν κυριολεκτικά αλλάξει επίπεδο στα εξοπλιστικά αλλά και στον τρόπο του μάχεσθαι. 

Απόσπασμα από: capital.gr - Stirlitz

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις επιδεικνύουν μία σθεναρή αντίσταση στην εξέλιξη, σαν να μην αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο. Τα Γενικά Επιτελεία δεν φαίνεται να έχουν πάρει στα σοβαρά την απειλή των μη επανδρωμένων αεροχημάτων (drones).

Δείχνουν να είναι εγκλωβισμένα σε επιλογές και τακτικές του παρελθόντος, και συνεχίζουν να προετοιμάζονται για έναν πόλεμο της δεκαετίας του 1980 ή του 1990. Αντιθέτως, οι Τούρκοι πρωταγωνιστούν παγκοσμίως στον τομέα των drones παρουσιάζοντας σημαντικά επιτεύγματα, τόσο στην ανάπτυξη και την κατασκευή όσο και στις τακτικές αξιοποίησης αυτών των νέων μέσων.

Και εδώ υπάρχει το τρομερό παράδοξο: ενώ εμείς ως πολύ πιο ολιγάριθμοι θα έπρεπε να ήμασταν αυτοί που θα σπεύδαμε να αξιοποιήσουμε τις νέες τεχνολογίες για να αντισταθμίσουμε το αριθμητικό μας μειονέκτημα αλλά και να κάνουμε οικονομία σε ανθρώπινες ζωές που μας είναι πολύτιμες, το κάνουν οι Τούρκοι που είναι επταπλάσιοι από εμάς και που παραδοσιακά δεν υπολογίζουν τις απώλειες!

Η πανωλεθρία που έπαθαν οι Αρμένιοι από τους εξοπλισμένους με τουρκικά drones Αζέρους το φθινόπωρο του 2020 δεν φαίνεται να αφύπνισε τους Έλληνες αρμοδίους. Ενώ θα έπρεπε κανονικά αυτή τη στιγμή να έχουν πάρει φωτιά τα μπατζάκια όλων στο υπουργείο Άμυνας και να τρέχουν με χίλια για να καλύψουν το χαμένο έδαφος και να βρουν τρόπους αντιμετώπισης των τουρκικών drones, κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου πιστεύοντας ότι θα μας σώσουν τα Rafale και οι Belh@arra, η συμμαχία με τη Γαλλία, οι συμφωνίες με τους Αμερικανούς και δεν ξέρω τι άλλο. 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail