Μια ακόμη τουρκική στρατιωτική θέση ξεφύτρωσε στη Συρία!

Freepen.gr - Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR) ανέφερε ότι οι τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή... «Πούτιν-Ερντογάν» έχουν δημιουργήσει μια νέα στρατιωτική θέση στην ανατολική γειτονιά της πόλης Αφές ανατολικά του Ιντλίμπ. Οι τουρκικές δυνάμεις ενίσχυσαν τη νέα θέση με τέσσερα τεθωρακισμένα στρατιωτικά οχήματα και 35 στρατιώτες.

Η στρατηγική θέση της νέας θέσης, η οποία βρίσκεται κοντά στον διεθνή αυτοκινητόδρομο Δαμασκού-Χαλεπίου «M5», επιτρέπει στις τουρκικές δυνάμεις και τους πληρεξουσίους τους τρομοκράτες να παρακολουθούν τις κινήσεις των κυβερνητικών δυνάμεων στον διεθνή αυτοκινητόδρομο, σημείωσε το SOHR.

«Στις 26 Δεκεμβρίου, 400 μαχητές των φατριών του «Syrian National Army» που δρούσαν στην περιοχή «Πούτιν-Ερντογάν», συνοδευόμενοι από Τούρκους στρατιώτες, είχαν παρακολουθήσει μαθήματα εκπαίδευσης για τη χρήση τουρκικών τεθωρακισμένων και ιχνηλατούμενων στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων τανκ, στο στρατόπεδο Al-Mastoumah στο Idlib. . Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά για Σύριους μαχητές που παρακολουθούν τέτοια μαθήματα εκπαίδευσης», ανέφερε το παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, οι τουρκικές δυνάμεις εξοπλίζουν τους εξτρεμιστές με διάφορους τύπους όπλων και βαρύ εξοπλισμό, για να τους ρίχνουν στην πρώτη γραμμή κατά τη διάρκεια στρατιωτικών μαχών αντί για Τούρκους στρατιώτες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail