Το αφήνω πάνω σου!

dimitrisvetsikas1969 / pixabay
Ο Ιησούς Χριστός είναι ο Θεός. Έγινε Άνθρωπος για να μας διδάξει ταπείνωση αλλά και για να μας δείξει τον δρόμο της Σωτηρίας μας. Δεν υπήρχαν άξιοι καθοδηγητές ζωής άρα ήταν και ο σπουδαιότερος διδάσκαλος.

Για όσους δεν Τον πιστεύουν, είναι στην καλύτερη ένα “μυθικό πρόσωπο” . Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι υπαρκτός! Όπως οι άνθρωποι δεν πίστευαν τον Γαλιλαίο όταν αυτός έλεγε ότι η γη γυρίζει, αυτό δεν σήμαινε ότι η γη ήταν κάποια στιγμή ακίνητη.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας Του στην γη υπήρξε εκτός από Άνθρωπος και ο σπουδαιότερος χημικός στον κόσμο. Ο μόνος που μετέτρεψε το νερό σε κρασί.

Στην επιστήμη της φυσικής ανέτρεψε τους νόμους της βαρύτητας και περπάτησε πάνω στο νερό.

Ήταν επίσης ο σπουδαιότερος βιολόγος αφού γεννήθηκε από μια Παρθένο ενώ ανέστησε εκτός των υπολοίπων και τον Λάζαρο που ήταν επί 3 ημέρες νεκρός.

Στην ιατρική θεράπευε παράλυτους και έκανε τυφλούς να βρουν το φως τους

Στην ψυχιατρική θεράπευσε την ψυχή του δαιμονισμένου στέλνοντας τα δαιμόνια να εισέλθουν στους χοίρους.

Στα μαθηματικά μοίρασε 2 ψάρια και 5 άρτους σε 2000 άτομα και περίσσεψαν 2 κοφίνια φαγητό.

Όσοι Τον πίστεψαν ανέπτυξαν την Θεολογία ως επιστήμη. Αφού όμως ο Κύριος κατέχει πρωτεύουσα θέση σε όλες τις επιστήμες, αυτή που πραγματεύεται με Αυτόν θεωρείται ΠΑΝ-επιστήμη.

Αντίθετα όσοι δεν Τον πίστεψαν κατέφευγαν κατά κύριο λόγο σε μάγισσες και μαντζούνια ή δημιουργούσαν νέες θρησκείες για να καλύψουν την ανάγκη του ανθρώπου να πιστεύει σε κάτι ανώτερο. Στις μέρες μας οι μάγισσες και τα μαντζούνια αν και δεν εξέλειψαν έχουν περιοριστεί σημαντικά. Στην θέση τους έχει εισάγει ο άνθρωπος (που εξακολουθεί και δεν πιστεύει) την θεοποίηση υλικών αγαθών όπως το χρήμα ή άυλων όπως η επιστήμη της φυσικής ή της ιατρικής.

Ένας απ’ αυτούς υπήρξε υπουργός του ΓΑΠ αλλά και κεντρικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε οργανισμούς και επιτροπές για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αυτός λοιπόν ενώ δεν πιστεύει στον Ιησού Χριστό αλλά κατά τα φαινόμενα στην ιατρική και το χρήμα, ξεδιάντροπα και απροκάλυπτα κορόιδεψε την Πίστη όλων των Χριστιανών περιγελώντας μαζί τους. Ειρωνευόμενος δηλαδή αυτούς που πιστεύουν στην Παρθενία της Θεοτόκου. Αυτός και ως ακαταδίωκτος που δεν μπορεί να τον σταματήσει κανείς άλλος, παραμένει στην θέση του έχοντας εξασφαλίσει και την ασυλία του από τον κ Μητσοτάκη. Για να κάνει τι; Για να μας κουνά το δάκτυλο και να προτείνει ως μοναδική λύση για την πανδημία το εμβόλιο αλλά και μέτρα κατά των ανεβολίαστων (αφού δεν είναι μέτρα κατά της πανδημίας) .




ΕΡΩΤΗΣΗ: Αφού παντού γύρω μας ακούμε το σλόγκαν να ακούμε τους γιατρούς, γιατί μας επιβάλλεται να ακούμε αυτόν αλλά και άλλους που ΔΕΝ είναι γιατροί;


Σχολιασμός επικαιρότητας:
 
α) Ως θεολόγος λοιπόν θα προσπαθήσω να ακουμπήσω την ακίδα των εμβολίων. Καμία φαρμακευτική εταιρία δεν έχει διαψεύσει τις φήμες για το ότι στο περιεχόμενό τους υφίσταται κυτταρική ουσία από εκτρωμένα βρέφη. Αντίθετα γιατροί όπως η κα Παγώνη αρκέστηκε στο να αναφέρει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι μη γιατροί δεν πρέπει να ασχολούνται με τέτοια θέματα. Πιστεύει δηλαδή η κυρία ότι εκτός από ακαταδίωκτοι κατέχουν και την αυθεντία γνώσης και κατανόησης αλλά και το αλάθητο. Η ύπαρξη όμως κυτταρικής ουσίας από βρέφη-προϊόντα εκτρώσεων δεν είναι μόνο ιατρικό ζήτημα. Είναι και θεολογικό είναι και ηθικό. Ενώ ηθικό ζήτημα εγείρεται και στις μεταμοσχεύσεις ωστόσο το παρόν ζήτημα είναι εντελώς διαφορετικό, καθώς θεολογικώς η έκτρωση (όχι η αποβολή) είναι φόνος. Επομένως αφού στο περιεχόμενό τους τα εμβόλια υπάρχει προϊόν φόνου τότε αυτά δεν είναι μόνο ιατρικό ζήτημα αλλά και θεολογικό (επιπρόσθετα από το ότι η θεολογία είναι ΠΑΝ-επιστήμη)

β) Μέσα σε ένα χρόνο οι υποσχέσεις για το εμβόλιο έχουν αλλάξει πλείστες φορές. Στην αρχή με 95% επιτυχία οι εταιρείες και τα κανάλια της τηλεόρασης (μόνο αυτά που χρηματοδοτήθηκαν από την λίστα Πέτσα) υπόσχονταν ανοσία. Μετά κι αφού σιγά σιγά άρχισαν να εμφανίζονται κρούσματα και μεταξύ των εμβολιασμένων, άρχισαν να λένε ότι μπορεί να κολλήσεις αλλά θα είσαι ασυμπτωματικός και ότι δεν είσαι φορέας. Στην συνέχεια άλλαξε το τροπάριο και πάλι και μας έλεγαν ότι μπορεί και να κολλήσεις αλλά θα το περάσεις ελαφρύτερα. Όσο αυξάνονταν τα κρούσματα μας έλεγαν ότι δεν θα μπαίνεις στην ΜΕΘ, στην συνέχεια ότι δεν θα πεθαίνεις και πάντα μα πάντα τα γεγονότα τους διέψευδαν με αποκορύφωμα το σήμερα όπου με την μετάλλαξη όμικρον του κρούσματα υπερτερούν μεταξύ των εμβολιασμένων ενώ τα συμπτώματα είναι ακριβώς τα ίδια! Προχθές σε μια μου κουβέντα όταν θέλησα να θίξω το συγκεκριμένο θέμα μου ήρθε από εμβολιασμένο κατακούτελα το : “Ποιος είπε ότι οι εμβολιασμένοι δεν το μεταφέρουν?” Ευτυχώς δεν υπάρχουν θάνατοι από την όμικρον (σε καμία ομάδα)! Τα ψέματα και η ασυνέπεια ωστόσο δεν είναι ιατρικό ζήτημα αλλά ηθικό και θεολογικό!

γ) Πέρασαν 2 χρόνια από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός και ένας χρόνος από τα εμβόλια. Αυτό που διακριτά άλλαξε στις κοινωνίες είναι ο διχασμός, η ψηφιοποίηση προσωπικών δεδομένων, η διαρροή των προσωπικών δεδομένων και του ιατρικού απόρρητου, ο χλευασμός έναντι των ανυπάκουων και ο έλεγχος μετακινήσεων και αγοροπωλησιών. Μπορεί να μου διαφεύγει και κάτι. Αυτά όμως δεν είναι θέματα ιατρικά αλλά νομικά, ηθικά, πολιτικά και θεολογικά!

δ) Θεολογικό ζήτημα είναι σίγουρα ο αφορισμός κάποιου! Ωστόσο επί του θέματος μίλησαν χίλιοι πλείστοι όταν ο Αμβρόσιος αφόρισε τον Πρωθυπουργό και 2 υπουργούς του. Και ενώ ο κ Κυριαζόπουλος, καθηγητής (επ.) του Εκκλησιαστικού ∆ικαίου στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. έκρινε ότι ο αφορισμός είναι έγκυρος, η ΔΙΣ θεώρησε τον αφορισμό άκυρο αφού θα έπρεπε όπως είπε να περάσει και να εγκριθεί από την ΔΙΣ. Ξέχασε βέβαια τους αφορισμούς του Καντιώτη! Σ’ εκείνους προφανώς δεν χρειάζονταν εγκρίσεις! Παράπεσε και η ανάλυση του καθηγητή! Κι αν ακόμη έτσι έχουν τα θέματα, τι θα κάνουν τώρα οι λαλίστατοι κατά τα άλλα δεσποτάδες μας τώρα που ο Αμβρόσιος αφόρισε τον Μόσιαλο; Κορόιδεψε την Πίστη μας. Κορόιδεψε την Παναγία. Αμφισβήτησε τα θεμέλια της Πίστεως. Αμφισβήτησε την αναγκαιότητα της θεσμικής σας θέσης! Δεν είναι λόγοι αυτοί για να “εγκρίνετε” αφορισμό;

ε) Κι αφού μιλάμε για δεσποτάδες, εσείς δεν ήσασταν που σχεδόν (ευτυχώς όχι όλοι) με ένα στόμα λέγατε ότι πρέπει να ακούμε τους γιατρούς; Εσείς γιατί προτρέπατε τον κόσμο και τους ιερείς να εμβολιαστούν χωρίς να είστε γιατροί; Γιατί αφήνετε τον Μόσιαλο τον Σαρηγιάννη τον Άδωνη Γεωργιάδη τον Πορτοσάλτε τον Ευαγγελάτο τον Πλεύρη αλλά και άλλους πολλούς να μιλούν για ιατρικά θέματα χωρίς να είναι γιατροί; Γιατί δεν ακούτε ή δεν αφήνετε να ακουστούν φωνές ιατρών όπως του Κωνσταντίνου Αρβανίτη καθηγητή καρδιολογίας πανεπιστημίου Αθηνών, του Δημητρίου Αντωνίου με διδακτορικό στην ιολογία, του κ Γάκη πρώην διευθυντή του ΑΧΕΠΑ, του κυρίου Κούβελα καθηγητή φαρμακολογίας αλλά και άλλων; Γιατί δεν ελέγχετε τα λεγόμενα ξένων επιστημόνων όπως του Μοντανιε ή του Dr Robert Mallone ή του κ S. Bhakdi, ή του κ Ιωαννίδη; Γιατί δεν ακούτε τις φωνές των εν αναστολή 7500 υγειονομικών; Γιατί κάποιοι από εσάς διώκατε με αργία ιερείς επειδή δεν είχαν εμβολιαστεί; Δίωξη και έλεγχο επιβάλατε μέσω της ΔΙΣ ακόμη και σε Αρχιερείς που τόλμησαν όχι να σας εναντιωθούν αλλά να ομολογήσουν Πίστη! Ξεχάσατε τις αδικίες που υπέστησαν Άγιοι όπως ο Άγιος Λουκάς, ο Άγιος Νεκτάριος, ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (δεν είναι μόνο αυτοί); Ο Άγιος Ιάκωβος ο εν Εύβοια σας πρόλαβε και είπε ότι δεσποτάδες, πατριάρχες και σύνοδοι μπορεί να κάνουν και λάθη, αλλά λάθη δεν υπάρχουν όπου υπάρχει συμφωνία Αγίων! Λοιπόν γρηγορείτε!

ς’) Πριν την αλλαγή της χρονιάς, σε κουβέντα μου με υγειονομικούς ειπώθηκε το εξής θεμελιώδες: “Κατ’ αρχήν να πούμε ότι δεν είναι εμβόλιο αλλά γενετική θεραπεία”

Γενετική θεραπεία - Ας το αναλύσουμε : θεραπεία γιατί κάτι στον λήπτη χρήζει θεραπείας. Είναι δηλαδή άρρωστο ή εν ασθενεία. Ποιο είναι αυτό; Η γενετική του. Το DNA του. Πάμε λοιπόν να θεραπεύσουμε το DNA στο οποίο αφού ο λήπτης δεν νοσεί άρα έχει βρεθεί ένα “λάθος”. Πάμε να βελτιώσουμε το DNA του ανθρώπου και να φτιάξουμε τον μετ-άνθρωπο; Πάμε να φτιάξουμε τον νέο Φρανκεστάιν ή μήπως θέλουμε να διορθώσουμε το “λάθος” του Δημιουργού; Κι αν αυτό είναι για τον άπιστο εξέλιξη όπως η διερεύνηση του ατόμου του Θεού στο CERN, τι είναι για έναν πιστό; Δεν είναι αμαρτία; Δεν είναι βλασφημία; Δεν είναι πλάνη;

ζ) Θεολογικό επίσης ζήτημα είναι σίγουρα η αναφορά σε ένα από τα βιβλία της Καινής Διαθήκης. Ειδικότερα αυτό της Αποκάλυψης η οποία δεν μπορεί να ερμηνευτεί διαφορετικά παρά μόνο δια της αποκαλύψεως. Σας αφήνω να διαβάσετε ένα μικρό απόσπασμα μεταφρασμένο στην νεοελληνική. (όχι ερμηνευμένο και χωρίς σχολιασμό) [Πριν όμως την όποια παράθεση παρακαλώ στην αγάπη σας να κάνω μια ερώτηση: Πόσες οι δόσεις του εμβολίου και πόσες οι φαρμακευτικές εταιρείες;].

ΑΠΟΚ.13 (1-10)

1.Στάθηκα τότε στην ακροθαλασσιά. Κι είδα να ανεβαίνει από τη θάλασσα ένα θηρίο με δέκα κέρατα κι εφτά κεφάλια. Στα κέρατά του είχε δέκα στέμματα και στα κεφάλια του τίτλους προσβλητικούς για το Θεό. 2.Το θηρίο που είδα έμοιαζε με λεοπάρδαλη, τα πόδια του ήταν σαν της αρκούδας και το στόμα του σαν στόμα λιονταριού. Κι ο δράκοντας του έδωσε τη δύναμή του, το θρόνο του και μεγάλη εξουσία. 3.Ένα από τα κεφάλια του έμοιαζε να ’χει πληγωθεί θανάσιμα· η θανατηφόρα του όμως πληγή θεραπεύτηκε. Κι όλη η οικουμένη θαύμασε και ακολούθησε το θηρίο. 4.Προσκύνησαν το δράκοντα, γιατί έδωσε εξουσία στο θηρίο· και προσκύνησαν και το θηρίο κι έλεγαν: «Ποιος μπορεί να παραβγεί με το θηρίο και ποιος μπορεί να πολεμήσει εναντίον του;»

5.Στο θηρίο δόθηκε στόμα να λέει λόγια υπεροπτικά και βλάσφημα, προσβλητικά για το Θεό, και του δόθηκε εξουσία να δράσει σαράντα δύο μήνες. 6.Άνοιξε το στόμα του κι άρχισε να προσβάλλει το Θεό, βλασφημώντας το όνομά του, την κατοικία του κι όσους κατοικούν στον ουρανό. 7.Του δόθηκε ακόμη η άδεια να πολεμήσει εναντίον του λαού του Θεού και να τον νικήσει. Του δόθηκε κι η εξουσία πάνω σε κάθε φυλή, λαό, γλώσσα και έθνος. 8.Θα το προσκυνήσουν όλοι οι κάτοικοι της γης, που το όνομά τους δε γράφτηκε στο βιβλίο της ζωής του σφαγμένου Αρνίου από τότε που δημιουργήθηκε ο κόσμος.

9.Όποιος έχει αυτιά ας ακούσει. 10.Όποιος αιχμαλωτίζει, θα αιχμαλωτιστεί· όποιος σκοτώνει με μαχαίρι, θα πεθάνει από μαχαίρι. Εδώ θα φανεί η υπομονή και η πίστη όσων ανήκουν στο λαό του Θεού.


Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω κι αφού έχει αποδειχθεί ότι το ζήτημα ξεπερνά τα όρια της ιατρικής και άπτεται των θεμάτων της ηθικής, της πολιτικής αλλά και της θεολογίας, θα έπρεπε, αν μη τι άλλο, σε ένα ευνομούμενο και δημοκρατικό κράτος που θέλει το καλό των πολιτών του, να επιτρέπεται ο διάλογος και η έκφραση απόψεων επί του ζητήματος όλων των επιστημών και δη της Θεολογίας. Θα έπρεπε αν θέλουμε να παραμείνει ιατρικό το ζήτημα, να αρθεί ΑΜΕΣΑ η όποια υποχρεωτικότητα, και αντί του πιστοποιητικού χρήσης σκευάσματος να θεσπιστεί ένα πιστοποιητικό αντισωμάτων. Διαφορετικά όπως ήδη διαπιστώνεται οφθαλμοφανέστατα θα πρέπει να ελέγχονται συχνά πυκνά αδιακρίτως όλοι οι πολίτες αφού ειδικά με την “όμικρον” δεν υπάρχει ουδεμία διάκρισης και η όποια πολυδιαφημιζόμενη ιατρική πράξη καθίσταται ανώφελος. Θα έπρεπε τέλος να διερευνηθεί η αιτία ραγδαίας αύξησης από τον Απρίλιο κυρίως κι έπειτα των ξαφνικών θανάτων και των καρδιολογικών παθήσεων σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Αν πάντα οι αρχές θέλουν το καλό των πολιτών τους


Κωνσταντίνος Αθανασίου
Αδιόριστος Θεολόγος
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail