Φτάνει στο Κίεβο η αμερικανική «θανατηφόρα βοήθεια» στην Ουκρανία

American 'lethal aid' in Ukraine @U.S. Embassy Kyiv
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες ολοκλήρωσαν την πρώτη αποστολή αυτού που αποκαλούν «θανατηφόρα βοήθεια» που περιλαμβάνει πυρομαχικά, στην Ουκρανία. Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ουκρανία δήλωσε το Σάββατο πως αυτή η αποστολή «περιλαμβάνει σχεδόν 200.000 λίβρες θανατηφόρου βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών για τους υπερασπιστές της πρώτης γραμμής της Ουκρανίας», σημειώνει η ινδική defenseworld.net.

«Η αποστολή - και 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2014 - καταδεικνύει τη δέσμευση των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ουκρανία να ενισχύσει την άμυνά της ενόψει της αυξανόμενης ρωσικής επιθετικότητας», ανέφερε η πρεσβεία.

Η Ουκρανία πρόκειται επίσης να λάβει αντιαρματικά όπλα μικρού βεληνεκούς από τη Βρετανία.

Η Ρωσία έχει αναπτύξει περίπου 100.000 στρατιώτες κοντά στην Ουκρανία. Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει διατυπώσει αιτήματα προς τη Δύση, τα οποία, όπως λέει, αφορούν την ασφάλεια της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου του να σταματήσει η ενταξιακή πορεία της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, να εγκαταλείψει η συμμαχία τις στρατιωτικές ασκήσεις και να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ανατολική Ευρώπη.

Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει πως η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει επίθεση στη χώρα τους από διάφορες κατευθύνσεις, μεταξύ άλλων από το έδαφος της συμμάχου της Λευκορωσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ρωσικά στρατεύματα άρχισαν να φτάνουν στη Λευκορωσία για κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεγάλης κλίμακας τον επόμενο μήνα.

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν διεξήγαγαν "ειλικρινείς" συνομιλίες για να προσπαθήσουν να μειώσουν την πιθανότητα μιας ευρύτερης σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν επίσης απειλήσει με νέες κυρώσεις εάν ο ρωσικός στρατός αναλάβει δράση.

Η Ρωσία κατηγόρησε το Κίεβο ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει βία για να ανακτήσει τον έλεγχο των εδαφών που ελέγχονται από τους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία, έναν ισχυρισμό που απέρριψε η Ουκρανία. Οι φιλορώσοι αντάρτες ελέγχουν μεγάλα τμήματα της ανατολικής Ουκρανίας από τότε που ξέσπασε ένας άγριος πόλεμος πριν από σχεδόν οκτώ χρόνια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail