Ρωσο-κινεζική ναυτική άσκηση στην Αραβική Θάλασσα

Freepen.gr - Ρώσοι και Κινέζοι ναύτες ασκήθηκαν στην έρευνα και την απελευθέρωση ενός αιχμαλωτισμένου φορτηγού πλοίου κατά τη διάρκεια της ναυτικής άσκησης Peaceful Sea 2022 στην Αραβική Θάλασσα, ανακοίνωσε την Τρίτη το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

"Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ρωσικά πλοία σε συνεργασία με το κινεζικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποίησαν τακτικούς ελιγμούς και επιχειρήσεις έρευνας ενός αιχμαλωτισμένου φορτηγού πλοίου, το οποίο έπαιζε το δεξαμενόπλοιο Boris Butoma. Οι ναυτικοί εξασκήθηκαν επίσης στην απελευθέρωση του αιχμαλωτισμένου πλοίου", αναφέρει η δήλωση.

Σύμφωνα με τη δήλωση, η ρωσική πλευρά συμμετείχε μια ομάδα πλοίων του Στόλου του Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένου του καταδρομικού πυραύλων Varyag, της μεγάλης κανονιοφόρου Admiral Tributs και του δεξαμενόπλοιου Boris Butoma. Το κινεζικό ναυτικό εκπροσωπήθηκε από το αντιτορπιλικό πυραύλων Urumchi και το πλοίο εφοδιασμού Taihu.

"Οι ναύτες μετέφεραν έναν εικονικό τραυματία από το Admiral Tributs στο Urumchi με ελικόπτερο. Στην επιχείρηση συμμετείχε ένα ελικόπτερο καταστρώματος Ka-27PS", ανέφερε το υπουργείο.

Το Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι η ναυτική ομάδα του Στόλου του Ειρηνικού συνέχισε την αποστολή πορείας μεγάλης εμβέλειας μετά την άσκηση.

Προηγουμένως, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια ναυτική ομάδα του Στόλου του Ειρηνικού αναχώρησε για μια πορεία μεγάλης εμβέλειας από το Βλαδιβοστόκ τον Δεκέμβριο του 2021. Τα πλοία συμμετείχαν στη ναυτική άσκηση PASSEX Ρωσίας-Ινδίας και στις ρωσο-κινεζο-ιρανικές ασκήσεις CHIRU-2022.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail