Η Κίνα χαιρετίζει την πρωτοποριακή αμυντική συνεργασία με τη Ρωσία

(eng.chinamil.com.cn/Photo by Li Wei)
Freepen.gr - Η Κίνα και η Ρωσία έχουν επιτύχει καινοτομίες όσον αφορά την αμυντική συνεργασία φέτος, ανέφερε σε δήλωση την Πέμπτη το κινεζικό υπουργείο Άμυνας. Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο επεσήμανε τις ασκήσεις Zapad/Interaction 2021 και Joint Sea 2021.

«Αυτές οι δραστηριότητες δείχνουν μια νέα σημαντική ανακάλυψη στην στρατηγική συνεργασία μεταξύ των κινεζικών και ρωσικών ενόπλων δυνάμεων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι δύο χώρες «έδειξαν στον κόσμο πως έχουν τη βούληση και την αποφασιστικότητα να διατηρήσουν φιλικές σχέσεις μεταξύ των γενεών, να μη γίνουν ποτέ εχθροί, να αλληλοβοηθηθούν, να διατηρήσουν την ειρήνη και να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στη διατήρηση της παγκόσμιας στρατηγικής σταθερότητας».

Στις κοινές ρωσο-κινεζικές ασκήσεις Zapad/Interaction 2021, που πραγματοποιήθηκαν στην αυτόνομη περιοχή Ningxia της Κίνας στις 9-13 Αυγούστου, συμμετείχαν περίπου 13.000 στρατιώτες, περί τα 200 αεροσκάφη και ελικόπτερα, 200 τεθωρακισμένα οχήματα και περίπου 100 συστήματα πυροβολικού. Οι ναυτικές ασκήσεις Joint Sea 2021 διεξήχθησαν στη Θάλασσα της Ιαπωνίας στις 14-17 Οκτωβρίου. Τα πλοία των δύο χωρών εξασκήθηκαν στην άμυνα ναρκών που περιελάμβανε ασκήσεις πυροβολικού σε χώρους δοκιμών. Οι ναύτες εξασκήθηκαν σε κοινούς τακτικούς ελιγμούς και οργάνωση επικοινωνιών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail