Ο ήρωας κυβερνήτης του Άλμπατρος που έσωσε τα παιδάκια σχολείου της Ελευσίνας!

Σαν σήμερα το 1992, το αεροσκάφος HU-16 Albatross της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συντρίβεται σε κατοικημένη περιοχή της Ελευσίνας. Νεκρά και τα τρία μέλη του πληρώματός του.
 
Από: gazzetta.gr

Λίγες μέρες μόλις μετά την άφιξη στην Ελλάδα των πρώτων έξι Rafale, η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας, βιώνει μια μαύρη επέτειο και τιμά τρεις ακόμη ηρωικούς πιλότους και μηχανικούς που «έπεσαν» στον αέρα. Τους Π. Ζαφειράκη, Χρ. Δημόπουλο και Κ. Παπαμιχαήλ.

Σαν σήμερα λοιπόν το 1992, το αεροσκάφος HU-16 Albatross της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας υπέστη μηχανική βλάβη εν ώρα πτήσης και κατευθυνόταν με μαθηματική ακρίβεια στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας.

3

Ο ηρωικός κυβερνήτης Π. Ζαφειράκης θέλοντας να αποσοβήσει μια επικείμενη τραγωδία, με ύστατους και επιδέξιους χειρισμούς κατάφερε να στρέψει το αεροπλάνο σε μια παρακείμενη αλάνα και να το απομακρύνει από το σχολείο, όπου κινδύνευαν δεκάδες παιδάκια.

Η πρόσκρουση ήταν δυνατή και ο ίδιος, όσο και ο συγκυβερνήτης Χρ. Δημόπουλος και ο μηχανικός Κ. Παπαμιχαήλ βρήκαν φρικτό θάνατο, ωστόσο κανείς δεν παρέβλεψε το γεγονός ότι με τον «θάνατο» να πλησιάσει σκέφτηκαν πώς να σώσουν τα παιδάκια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail