Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ για πιθανή στρατιωτική απάντηση

FILE PHOTO - Sputnik / Vitaly Timkiv
Freepen.gr - Η Μόσχα δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο δράσης εάν η Αμερική απειλήσει την ισορροπία ασφαλείας στην Ευρώπη

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριάμπκοφ προειδοποίησε τους Αμερικανούς ομολόγους του τη Δευτέρα  πως κάποια μορφή στρατιωτικής απάντησης στην τοποθέτηση προηγμένων όπλων των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα μπορούσε να είναι δυνατή στο μέλλον.

Επέμεινε ότι εάν το ΝΑΤΟ προχωρήσει προς την ανάπτυξη νέων δυνατοτήτων σε όπλα, «που αναπτύσσονται πολύ γρήγορα στις ΗΠΑ», ο ρωσικός στρατός μπορεί να απαντήσει με τρόπο που «αναπόφευκτα κθα βλάψει την ασφάλεια των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων συμμάχων τους.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης μετά από μια ημέρα κρίσιμων διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Ρωσίας για τις εγγυήσεις ασφαλείας στη Γενεύη, ο Ryabkov είπε επίσης πως δεν έχει σημειωθεί πρόοδος μέχρι στιγμής στις προτάσεις της Ρωσίας για τον περιορισμό της επέκτασης του ΝΑΤΟ. Είπε ότι η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο του ΝΑΤΟ, το οποίο, σύμφωνα με τα λόγια του, πρέπει επιτέλους να κάνει ένα «πραγματικό βήμα» προς την εξεύρεση κοινού εδάφους με τη Ρωσία.

«Καλούμε τις ΗΠΑ να επιδείξουν τη μέγιστη ευθύνη αυτήν την στιγμή. Οι κίνδυνοι που σχετίζονται με μια πιθανή αύξηση της αντιπαράθεσης δεν πρέπει να υποτιμηθούν», είπε ο Ryabkov, προσθέτοντας ότι έχει γίνει «σημαντική» προσπάθεια για να πειστούν οι Αμερικανοί πως το «να παίζουν με τη φωτιά» δεν είναι προς το συμφέρον τους.

* πληροφορίες rt.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail