Μήπως ο Τσίπρας παγίδευσε τον Μητσοτάκη γιατί ξέρει τι ακολουθεί τους επόμενους μήνες;

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει ότι μόνον χαζός δεν είναι, συνεπώς όταν έρχεται στην παρούσα φάση και κάνει πρόταση μομφής, δηλαδή προκαλεί τη Βουλή να δώσει ή να αποσύρει την εμπιστοσύνη της στην κυβέρνηση, μια πράξη που ΟΛΕΣ τις φορές στη σύγχρονη ιστορία οδηγεί σε συσπείρωση στην κυβέρνηση, τότε για εμένα η κίνηση αυτή κρύβει πολλά από πίσω της. 

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Δεν είχε λόγο ο Τσίπρας να προκαλέσει τώρα συσπείρωση στη ΝΔ, την στιγμή μάλιστα που το κόμμα βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση από τους αλλεπάλληλους λανθασμένους χειρισμούς σε μείζονα θέματα όπως η διαχείριση της πανδημίας, η "ετοιμότητα" του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση κρίσεων από τα καιρικά φαινόμενα κλπ. 

Ίσως το μυστικό κρύβεται στο ίδιο το άρθρο 84 του Συντάγματος. Με την πρόταση μορφής ΤΩΡΑ που είναι δεδομένο ότι θα την κερδίσει η ΝΔ, ουσιαστικά δεσμεύει χειροπόδαρα την κυβέρνηση για τους επόμενους έξι μήνες. Για να γίνει πρόταση μορφής πάλι μέσα στο εξάμηνο χρειάζεται να την υπογράψουν 151 δηλαδή κάτι που είναι αδύνατον να συμβεί. 

Άρα η κυβέρνηση Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ στους επόμενους ΕΞΙ μήνες και με νωπή την εμπιστοσύνη της Βουλής δεν μπορεί να πάει σε εκλογές. 

Μήπως λοιπόν ο Τσίπρας παγίδευσε τον Μητσοτάκη γιατί ξέρει τι ακολουθεί τους επόμενους μήνες; 

Μήπως ο Τσίπρας με την κίνηση αυτή απέφυγε ένα νέο 2015 που να σκάσει πάλι στα χέρια του;

Αν τυχόν έχει σκεφτεί έτσι και εάν όντως μπροστά μας έχουμε ένα εξάμηνο που το 2015 θα είναι περίπατος μπροστά του, τότε ο Τσίπρας (ή έστω όποιος τον συμβουλεύει) έχει κάνει κίνηση ρουά ματ γιατί εάν ισχύουν τα σενάρια ακρίβειας, εξαθλίωσης και επιτροπείας που διαβάζουμε πλέον και από τα συστημικά μέσα, τότε η Νέα Δημοκρατία οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε διάλυση τύπου ΠΑΣΟΚ το 2012.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail