Το 60% των Τούρκων λέει ότι το προεδρικό σύστημα του Ερντογάν απέτυχε!

Freepen.gr -
Το 60% των Τούρκων πιστεύει ότι το προεδρικό σύστημα στην Τουρκία είναι ανεπιτυχές, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ερευνών Κοινωνικού Πολιτικού Πεδίου. Απεναντίας μόνο το 24,3 τοις εκατό των ερωτηθέντων τάχθηκε υπέρ του συστήματος, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη μεταξύ 23 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου σε 20 από τις 81 επαρχίες της Τουρκίας, ανέφερε η Bianet τη Δευτέρα.

Η έρευνα, που έγινε πρόσωπο με πρόσωπο και τηλεφωνικές συνεντεύξεις με 1.876 άτομα, έδειξε επίσης ότι τα άτομα ηλικίας 18-24 ετών, πολλά από τα οποία θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στις εκλογές του επόμενου έτους, ήταν ακόμη πιο αρνητικά για το προεδρικό σύστημα.

Σχεδόν τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων είπαν πως η οικονομική κρίση και η ανεργία αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα της Τουρκίας, γράφει η Bianet. Η απουσία δημοκρατίας, η κατάσταση του δικαστικού σώματος και το κουρδικό ζήτημα ήταν μεταξύ άλλων πιεστικών προβλημάτων στη χώρα, σύμφωνα με την έρευνα.

Η Τουρκία διοικούνταν στο παρελθόν με κοινοβουλευτικό σύστημα. Τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης αυξάνουν τη συνεργασία τους για να ανατρέψουν τον Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα του στις εκλογές, που θα πραγματοποιηθούν έως τον επόμενο Ιούνιο, και να επιστρέψουν τη χώρα σε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα διακυβέρνησης.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail