Ρωσικό υποβρύχιο με 160 πυρηνικά επί του σκάφους αναδύθηκε ανοικτά των ακτών των ΗΠΑ

Freepen.gr - Ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Borey, το οποίο φέρει 16 βαλλιστικούς πυραύλους Bulava, εμφανίστηκε απροσδόκητα στα ανοικτά των ακτών των Ηνωμένων Πολιτειών, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες στην Ουάσιγκτον

Κάθε ένας από τους πυραύλους που βρίσκονται στο υποβρύχιο είναι ικανός να φέρει έως και δέκα πυρηνικές κεφαλές. Αυτό δημιούργησε έναν εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες, δεδομένου ότι ο αμερικανικός στρατός δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της NetEase, ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Borey (σύμφωνα με άλλες πηγές, ήταν ένα υποβρύχιο κλάσης Akula), πλησίασε απαρατήρητο τις ακτές των ΗΠΑ. Ήταν δυνατό να εντοπιστεί το πού βρισκόταν το πυρηνικό υποβρύχιο με τις έως και 160 πυρηνικές κεφαλές αφού άρχισε να επιστρέφει στη βάση. Ένα υποβρύχιο αυτής της κατηγορίας είναι ικανό να καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια θα μπορούν να περιπολούν συνεχώς τα ύδατα κοντά στις ακτές των ΗΠΑ σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να κατασκευάσει ναυτική βάση στην Κούβα ή τη Βενεζουέλα, όπως ισχυρίστηκαν πρόσφατα εκπρόσωποι του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail