Ουκρανία: Αποσύρθηκαν 12,5 δις δολάρια από τη χώρα εν μέσω πανικού για ρωσική εισβολή

«Από την ουκρανική οικονομία αποσύρθηκαν 12,5 δισ. δολάρια λόγω πληροφοριών που σχετίζονται με πιθανή ρωσική εισβολή στη χώρα μας».

Από: echedoros-a.gr

Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε συνάντηση με εκπροσώπους ξένων μέσων ενημέρωσης.

Σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει από μόνη της τέτοιες προκλήσεις και χαρακτήρισε μια τέτοια πολιτική πληροφόρησης «λίγο ανισόρροπη».

«Σταθεροποιούμε το εθνικό μας νόμισμα από κρατικά αποθεματικά, αυτό είναι πολύ ακριβό για την Ουκρανία», τόνισε ο Ζελένσκι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να σταθεροποιηθεί η οικονομία, η Ουκρανία πρέπει να προσελκύσει τέσσερα έως πέντε δισεκατομμύρια δολάρια. Ο Ζελένσκι διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται μόνο για δάνεια από άλλα κράτη ή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, αλλά και για τις εγγυήσεις τους.

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι τώρα η κατάσταση στα σύνορα δεν είναι πιο τεταμένη από ό,τι ήταν στις αρχές του 2021 κατά τη διάρκεια των μαζικών ασκήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, γράφει ιστοσελίδα της Οδησσού.

dumskaya.net
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail