Τα...ραντεβού στη Μαύρη Θάλασσα συνεχίζονται: Su-30 αναχαίτισε κατασκοπευτικό P-8A των ΗΠΑ

Freepen.gr - Ένα μαχητικό Su-30 της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης αναχαίτισε αναγνωριστικό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε την Παρασκευή το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

«Στις 10 Δεκεμβρίου 2021, τα ρωσικά συστήματα ελέγχου εναέριου χώρου εντόπισαν έναν εναέριο στόχο πάνω από τα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας που πλησίαζε τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας», αναφέρει η δήλωση.

Ένα μαχητικό Su-30 της αντιαεροπορικής άμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας ανακατεύτηκε για να αναγνωρίσει τον εναέριο στόχο και να τον αποτρέψει από το να παραβιάσει τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας. "Το πλήρωμα του ρωσικού μαχητικού αναγνώρισε τον εναέριο στόχο ως αναγνωριστικό αεροσκάφος P-8A του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ και τον σκίασε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα. Δεν επιτρεπόταν καμία παραβίαση των κρατικών συνόρων της Ρωσικής Ομοσπονδίας", τόνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Αφού το ξένο αεροσκάφος έκανε μια αναστροφή από τα κρατικά σύνορα της Ρωσίας, το μαχητικό επέστρεψε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της έδρας του», ανέφερε το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Άμυνας.

* πληροφορίες ΤΑΣΣ

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail