Τα ρωσικά Pantsir κατέρριψαν 40 τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από Συρία και Λιβύη

Freepen.gr - Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας μικρής εμβέλειας «Pantsir-S» κατέρριψαν περισσότερα από 40 τουρκικής κατασκευής drones bayraktar και Anka κατά τη διάρκεια των μαχών στη Συρία και τη Λιβύη, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι «Russia-1».

Το Pantsir-S σε υπηρεσία με τις δυνάμεις της Συρίας και της Λιβύης κατέρριψε περισσότερα από 40 βαριά τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar και Anka, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό κανάλι επικαλούμενο Ρώσους αξιωματούχους. Το κανάλι έδειξε επίσης υπολείμματα ενός drone Bayraktar που καταρρίφθηκε πάνω από τον ουρανό της Συρίας.

"Στην περιοχή Idlib, τώρα παρατηρούμε τρία μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα Bayraktar. Ταυτόχρονα, μπορούμε να τα παρακολουθούμε, ξεκινώντας από την υπερπτήση και τελειώνοντας με την προσγείωση", δήλωσε ο Alexander Novikov, επικεφαλής της κατασκευής και ανάπτυξης του συστήματος, για τη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού.

Επίσης παρουσιάστηκε το σύστημα Bastion, το οποίο συλλέγει πληροφορίες από όλα τα ρωσικά ραντάρ. «Αυτή τη στιγμή, το Bastion δείχνει σε πραγματικό χρόνο τι αναγνωριστικά αεροσκάφη, drones πετούν κατά μήκος των ρωσικών συνόρων και πάνω από τη γραμμή επαφής στο Donbass», είπε ο ανταποκριτής του τηλεοπτικού καναλιού.

Το 2011, αναφέρθηκε ότι η Ρωσία είχε προμηθεύσει τη Συρία με 36 αντιαεροπορικά συστήματα πυραύλων και πυροβόλων Pantsir-S1.

* πληροφορίες defenseworld.net

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail