Το Ιράκ απορρίπτει τα MiG-29 και πάει για τα τουρκικά Bayraktar TB2 ανοίγοντας μια μεγάλη τρύπα!

Freepen.gr - Οι ιρακινές αρχές, σε αντίθεση με τις συστάσεις εκπροσώπων του υπουργείου Άμυνας της χώρας, αποφάσισαν να αποκηρύξουν την απόκτηση ρωσικών μαχητικών MiG-29.

Ιρακινοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι η χρήση των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Bayraktar TB2 είναι πιο αποτελεσματική, επομένως το Ιράκ θα ξοδέψει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει αυτά τα UAV από την Τουρκία.

«Οι ιρακινές αρχές ενέκριναν την αγορά Bayraktar TB2 UAV συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων από την Τουρκία. Τα UAV θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία ορεινών και ερημικών περιοχών, ειδικά στα σύνορα με τη Συρία, όπου η κατάσταση ήταν δυσμενής πρόσφατα», δήλωσε τουρκική πηγή.

Νωρίτερα, υποτίθεται ότι το Ιράκ θα μπορούσε να αποκτήσει 12 ρωσικά μαχητικά MiG-29 πουλώντας αμερικανικά μαχητικά F-16 που βρίσκονται επί του παρόντος σε υπηρεσία στη χώρα. Ωστόσο, προφανώς υπό την πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, η Βαγδάτη αναγκάστηκε να απορρίψει την απόκτηση του ρωσικού αεροσκάφους, σχολιάζει γλαφυρά η pravda.ru.

Λαμβάνοντας υπόψη το κόστος ενός τουρκικού drone Bayraktar TB2, το Ιράκ σκοπεύει να παραλάβει περίπου 20 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Ταυτόχρονα, τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν θα μπορούν να προστατεύσουν τον ιρακινό εναέριο χώρο καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναχαίτιση εχθρικών αεροσκαφών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail