Ο LNA ξεκινά στρατιωτική επιχείρηση στη Νότια Λιβύη - Βλέπει τουρκικό δάκτυλο

Freepen.gr -
Την Πέμπτη, ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) ξεκίνησε μια στρατιωτική επιχείρηση στη Sebha με στόχο μια εστία εγκληματιών. Αυτό έλαβε χώρα σε μια περιοχή γνωστή ως Κτίρια της Ινδικής Εταιρείας που βρίσκεται στη γειτονιά Al-Tayuri κοντά στο αεροδρόμιο, αναφέρει το libyareview.com.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαίωσαν πως μια αυτοκινητοπομπή που συνδέεται με τον LNA περικύκλωσε το κτίριο και έκλεισε όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στην πόλη.

Καλά πληροφορημένες πηγές τόνισαν ότι η επιχείρηση είχε ως στόχο παράνομους μετανάστες, και εμπόρους ναρκωτικών. Αυτή η περιοχή είναι διαβόητη επειδή ελέγχεται από συμμορίες, λαθρέμπορους ναρκωτικών και διακινητές ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αλλοδαποί.

Νωρίτερα αυτό το έτος, ο Υποστράτηγος Khaled Al-Mahjoub, Διευθυντής του Τμήματος Ηθικής Καθοδήγησης στο LNA, αποκάλυψε πως υπήρξαν αρκετές προσπάθειες απέλασης μισθοφόρων από τη νότια Λιβύη ενώ υποστήριξε ότι η Τουρκία έχει συμφέρον από τη συνεχιζόμενη αστάθεια στη Λιβύη.

Ο Al-Mahjoub τόνισε ότι οι δυνάμεις του LNA «ασφαλίζουν όλες τις περιοχές της νότιας Λιβύης», σημειώνοντας ότι υπάρχουν σοβαρές «προσπάθειες από μισθοφόρους να αποσταθεροποιήσουν τη νότια Λιβύη».

Ο εκπρόσωπος του LNA, Ahmed Al-Mismari ανακοίνωσε πως τοπικές δυνάμεις από την στρατιωτική περιοχή Sebha είχαν αντιμετωπίσει ανατρεπτικά στοιχεία.

Ο Αλ Al-Mismari ισχυρίστηκε ότι αυτά τα ανατρεπτικά στοιχεία «λαμβάνουν τις εντολές τους απευθείας από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία ηγείται των επιχειρήσεων για την υποστήριξη της Αδελφότητας και των εξτρεμιστικών ομάδων στη Λιβύη».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail