Η Ρωσία ενδιαφέρεται να αγοράσει τουρκικά drones - National Interest

φωτο Ρόιτερς
Freepen.gr -
Η Ρωσία ενδιαφέρεται να γίνει δυνητικά ο τελευταίος πελάτης για drones τουρκικής κατασκευής, έγραψε ο Peter Suciu σε άρθρο για το National Interest που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ο Suciu υπενθυμίζει πως τουρκικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταστροφή πολλών συστημάτων αεράμυνας ρωσικής κατασκευής στη Συρία.

«Η Μόσχα αμφισβήτησε τους ισχυρισμούς, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη Ρωσία να εκδηλώσει ενδιαφέρον για τα τουρκικά UAV (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα», έγραψε.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου φέρεται να είπε ότι η Τουρκία θα ήταν πρόθυμη να πουλήσει drones στη Ρωσία εάν τα θέλει η Μόσχα.

«Η Τουρκία πουλά τα drones της σε όσους τα χρειάζονται», δήλωσε ο Τσαβούσογλου στο τηλεοπτικό κανάλι Haber Turk, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό Tass.

Η Ουκρανία έχει ήδη αγοράσει τα γνωστά drones Bayraktar TB2 της Τουρκίας και σχεδιάζει να τα εξοπλίσει με τουρκικής κατασκευής κατευθυνόμενα μικρο-πυρομαχικά MAM-L. Η Ουκρανία ενδιαφέρεται επίσης να κατασκευάσει από κοινού drones TB2 με την Τουρκία.

Παρόλο που η Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε τεταμένη αντιπαράθεση με τη Ρωσία, διαθέτει τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και χρησιμοποίησε ακόμη και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών στην περιοχή του Ντονμπάς, ο Τσαβούσογλου υποστήριξε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Άγκυρα δεν μπορεί επίσης να τα πουλήσει στη Μόσχα.

«Η συμφωνία [με την Ουκρανία] δεν στοχεύει κατά της Ρωσίας», είπε. «Αν η Ρωσία έχει την ανάγκη να αγοράσει τα προϊόντα μας, μπορεί να τα αγοράσει, όπως ακριβώς αγοράσαμε νωρίτερα τα S-400 [τα συστήματα αεράμυνας]».
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail