Και μετά την “ΟΜΙΚΡΟΝ” τι;

Πολλά τα ερωτηματικά σχετικά με τον κορονοϊό Covid-19. Πολλές, αλλά ανεπαρκείς και συχνά αλληλοσυγκρουόμενες οι απαντήσεις.

  1. Τί πραγματικά συνέβη στη Γιουχάν; Ο ιός δημιουργήθηκε στα εργαστήρια, ή μήπως από… νυχτερίδες στην αγορά; Και πως δημιουργήθηκε; Ήταν αποτέλεσμα ή αστοχία έρευνας ή μήπως κάποια εντολή η οποία απέκρυπτε άλλους σκοπούς: πολιτικούς, γεωπολιτικούς, οικονομικούς; H έρευνα ήταν καθαρά κινέζικη ή μήπως είχε χρηματοδοτηθεί και από τους Αμερικάνους; Kαι γιατί και οι δύο, Κίνα και Αμερική, ουσιαστικά σιωπούν; Διότι βέβαια αν ήταν καθαρό κινέζικο λάθος, θα το άφηνε η Αμερική ανεκμετάλλευτο και θα αναγκαζόταν να προχωρήσει μετά στο πολυδάπανο AUKUS; Και είναι δυνατόν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) να μην μπορεί να διαπιστώσει τίποτε το καθοριστικό;
  2. Χιλιάδες επιστήμονες, ερευνητές, λοιμωξιολόγοι, ιατροί, εξετάζουν τον εν λόγω ιό, τα απαραίτητα εμβόλια, εν γένει τον τρόπο καταπολέμησης και εξόντωσής του. Και όλοι αυτοί δεν βρήκαν την οριστική λύση; Ή μήπως, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, γνωρίζουν αλλά δεν πρέπει να το πουν; Επιτέλους πια δεν γνωρίζουν τις δυνατότητες μετάλλαξής του; Είναι δυνατόν; Ή μήπως συμφέρει πολλούς να συνεχίζεται αυτή η ιστορία. Εμβόλια, lock down, περιορισμός, μετάλλαξη Α’ μετά μετάλλαξη Δ’ μετά διπλοί εμβολιασμοί, μετάλλαξη Λάμδα, «αναμνηστική δόση» ύστερα από έξι μήνες, τώρα μετάλλαξη «Όμικρον» – νέα μέτρα, νέοι περιορισμοί. Και βέβαια κάτω από την ιατρική πτυχή τεράστια «μετάλλαξη» και στην ψυχοσύνθεση εκατομμυρίων ανθρώπων και… ασφαλώς οικονομικές επιπτώσεις. Υπερκέρδη για τους λίγους και υπερζημίες για τους πολλούς – όπως πάντα.
  3. Και στην Ελλάδα τί γίνεται; Πως αντιμετωπίζεται η κατάσταση; Που θα οδηγήσει; Είμαστε ήδη ταλαιπωρημένοι και καταβεβλημένοι από τα συνεχή λάθη των κυβερνήσεων, από τα μνημόνια της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
    Απόλυτη σύγχυση. Ατέλειωτες δηλώσεις από ειδικούς και μη. Κατάντησε το σοβαρότατο αυτό θέμα ανταγωνισμός τηλεοπτικών εμφανίσεων. Υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς, ιατροί, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων εσωτερικού εξωτερικού! Παρελαύνουν καθημερινά καλοντυμένοι και μακιγιαρισμένοι από τις τηλεοράσεις και επιτείνουν τη σύγχυση. Τελευταία δυστυχώς αυτό τον ρόλο ανέλαβε – παραμερίζοντας υπουργούς και ειδικούς ιατρούς – ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης. Κάθε λίγο διάγγελμα και την επαύριον νέο διάγγελμα. Καταλήξαμε τελευταία στην απειλή: εμβολιασμός ή χρηματική ποινή. Πέραν δε των 100€ στους κατά το πλείστον συνταξιούχους – μέτρο και αντισυμβατικό – και ξανά ανησυχία, φόβος και το εφιαλτικό ερώτημα: Μετά την μετάλλαξη «Όμικρον» τί; Μήπως νέα μετάλλαξη «Σίγμα» και…
    Ο κος Μητσοτάκης είναι και έξυπνος και μορφωμένος και τον συγχαρήκαμε όταν μαζί με τους άξιους υπουργούς του, Πιερρακάκη και Χαρδαλιά, οργάνωσε πολύ καλά τα Εμβολιαστικά Κέντρα. Έχει όμως ένα κρίσιμο ελάττωμα, «δεν ακούει» και θεωρεί ότι έχει την υπέρτερη γνώση και είναι… εχθροί του όσοι τυχόν διαφωνούν.
    Πολλάκις του διαμήνυσα την ρήση Θεμιστοκλέους «πάταξον μεν – άκουσον δε», αυτός όμως επιμένει στο… «πάταξον» μόνο. Του ετόνισα ότι η ηγέτης πρέπει να προβλέπει καθότι «κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν». Αλλά αν ο ηγέτης – όπως όλοι, δεν είναι αλάνθαστος – πάρει λάθος απόφαση, οφείλει να έχει την ευθυκρισία και την υψηλοφροσύνη να το παραδεχτεί και να την επανορθώσει ή να την αλλάξει.
    Του τονίζω για άλλη μια φορά: Tο “superiority complex” – σύμπλεγμα ανωτερότητας – που τον διακρίνει, οδηγεί σε μεγάλα λάθη τον ίδιο, αλλά κυρίως την Πατρίδα μας.
    Με τις πράξεις του, το ύφος του και με αποφάσεις τύπου 100€, το μόνο που επιτυγχάνει είναι να διαιρεί τους Έλληνες. Και επειδή η διαίρεση και ο διχασμός έχουν επιφέρει στο παρελθόν τόση και τόση καταστροφή, προς Θεού δεν χρειάζεται πλέον να διχαστούμε ξανά.

  4. Και μετά την «Όμικρον» τί;
    Η ανθρωπότητα απαιτεί απάντηση και όχι μισόλογα. Και απαιτεί απαντήσεις αν και ποιοι δημιούργησαν αυτή την πανδημία και πότε θα τελειώσει. Απαιτούν όμως και κάτι άλλο. Αν υπάρχουν ευθύνες να αποκαλυφθούν και οι υπεύθυνοι να τιμωρηθούν αυστηρά για το έγκλημά τους.

 

  1. Εμείς στην ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ δεν πρόκειται να μείνουμε στα λόγια. Πιστεύουμε ότι ο Π.Ο.Υ. είναι υπόλογος και πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Εάν δε εντοπισθούν υπεύθυνοι, να παραπεμφθούν στα Διεθνή Δικαστήρια για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

 

ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΩΖΕΙ.

 


ΥΓ: Προφανώς η Πανελλήνια ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ δεν δέχεται μέτρα και αποφάσεις που διχάζουν τον Ελληνικό Λαό. Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ενώνει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail