Το Πεντάγωνο ανησυχεί για τη συσσώρευση του κινεζικού στρατού κοντά στα σύνορα με την Ινδία

(eng.chinamil.com.cn/Photo by Gao Hongwei)
Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανησυχεί για τη συσσώρευση κινεζικού στρατού κοντά στη γραμμή οριοθέτησης με την Ινδία στα Ιμαλάια, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy, η Κίνα ανέπτυξε στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας στην περιοχή τον περασμένο μήνα, σημειώνει το sputniknews.com.

Τους τελευταίους μήνες, Ινδοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Κίνα διατηρεί σημαντική στρατιωτική παρουσία κοντά στα ινδικά σύνορα και διεξάγει περισσότερες ασκήσεις στην περιοχή.

Δεν είναι σαφές εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες πρόκειται να παράσχουν στην Ινδία περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη, ανέφερε το Foreign Policy. Ένας Ινδός αξιωματούχος είπε στο περιοδικό πως οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονταν ενεργά πληροφορίες πληροφοριών με την Ινδία.

Από τον πόλεμο του 1962 μεταξύ Ινδίας και Κίνας, οι δύο δεν έχουν μια δεόντως οριοθετημένη γραμμή στα Ιμαλάια. Ως αποτέλεσμα, στην περιοχή από τότε συχνά πυκνά σημειώνονται παρενοχλήσεις μεταξύ των στρατιωτικών και των δύο πλευρών.

Μετά από μια θανατηφόρα κλιμάκωση κοντά στη λίμνη Pangong Tso τον Μάιο του 2020, η Ινδία και η Κίνα ενίσχυσαν την στρατιωτική τους παρουσία στην αμφισβητούμενη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα ξεκίνησαν τις διαβουλεύσεις για την απεμπλοκή. 

Καθώς οι συνομιλίες ήταν σε εξέλιξη, άλλες δύο μεγάλες συγκρούσεις έλαβαν χώρα τον Ιούνιο και τον Αύγουστο του ίδιου έτους, οι οποίες σκότωσαν δεκάδες στρατιώτες και από τις δύο πλευρές. Οι δύο χώρες βρίσκονται επί του παρόντος σε συνομιλίες για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στα σύνορα.

 
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail