Σύλληψη καρκινοπαθούς τελευταίου σταδίου για...τρομοκρατία λόγω εφαρμογής!

Freepen.gr - Ο Ρεφίκ Γιεσίλ, 68 ετών, ασθενής με καρκίνο τελευταίου σταδίου, συνελήφθη τη Δευτέρα με την κατηγορία της τρομοκρατίας για φερόμενους δεσμούς με το θρησκευτικό κίνημα του Γκιουλέν, ανέφερε το Κέντρο Ελευθερίας της Στοκχόλμης, επικαλούμενο τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Bold Medya.

Οι αστυνομικοί ήρθαν αρχικά σε επαφή με τον Yeşil κατά τη διάρκεια μιας πρωινής επίσκεψης στο νοσοκομείο και ρώτησαν για την ασθένειά του. Αργότερα πήγαν στο σπίτι του το απόγευμα και τον συνέλαβαν. Συνελήφθη από δικαστήριο αφού πέρασε τη νύχτα σε κέντρο κράτησης της αστυνομίας στην επαρχία της Αττάλειας.

Ο Yeşil διαγνώστηκε με λέμφωμα πριν από πέντε μήνες και περνούσε από διαγνωστικές εξετάσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον τέταρτο κύκλο χημειοθεραπείας του. Κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση για τη διαχείριση ενός εργατικού συνδικάτου, το AKÇADER, το οποίο έκλεισε για τους υποτιθέμενους δεσμούς του με το κίνημα Γκιουλέν επειδή είχε λογαριασμό στην κλειστή πλέον Bank Asya, μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές τράπεζες της Τουρκίας εκείνην την εποχή και για τη χρήση της εφαρμογής κρυπτογραφημένης ανταλλαγής μηνυμάτων ByLock. Η εφαρμογή ήταν ευρέως διαθέσιμη στο App Store της Apple και στο Google Play, αλλά η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως χρησιμοποιήθηκε αποκλειστικά από οπαδούς του κινήματος και τη θεωρεί απόδειξη τρομοκρατικής δραστηριότητας.

Η δίκη του Yeşil αναμένεται να ξεκινήσει στις 18 Ιανουαρίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail