Η απομονωμένη Τουρκία και η φαιδρή προπαγάνδα

Ξεπερνάει τα όρια της συγκαταβατικότητας που απαιτεί η ευγένεια πλέον, να ακούμε κάθε μέρα στο δημόσιο βήμα τους κομματικούς προπαγανδιστές να προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι η Τουρκία είναι απομονωμένη διεθνώς και ότι αυτό εν πολλοίς οφείλεται στην δική μας δυναμική πολιτική.

Του Στέλιου Φενέκου
υποναυάρχου ε.α. - Προέδρου Κοινωνίας Αξιών

Σήμερα η Γερμανία «πάγωσε» τη δρομολογούμενη επιβολή ευρωπαϊκών κυρώσεων για τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων.

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, χωρίς να υπάρξει συμφωνία επί των προτεινομένων μέτρων, παρά τις πιέσεις από την Γαλλική (και από τον Μπορέλ που υποστήριξε τα μέτρα) και την Ελληνοκυπριακή πλευρά, ότι διακυβεύεται η ίδια η αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, αρνήθηκε για την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες τουρκικές εξαγγελίες και ενέργειες για τα Βαρώσια προτάσσοντας την δικαιολογία ότι η νέα κυβέρνηση δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο να μελετήσει τις επιλογές, καθώς και τις επιπτώσεις των όποιων αποφάσεων ληφθούν.

Με την προσέγγιση της Γερμανίας συντάχθηκε η Ιταλία, ενώ η Ολλανδία εξέφρασε γενική επιφύλαξη ως προς το ενδεχόμενο λήψης των όποιων μέτρων.

Εδώ και μήνες αναφέρομαι στο μεγάλο μας λάθος να αποδεχθούμε να βγει η συζήτηση των κυρώσεων κατά της Τουρκίας από το τραπέζι, χάριν ενός ανεδαφικού και πλασματικού εν πολλοίς διαλόγου, αφού η Τουρκία όπως δείχνει καθημερινά και παρά τις παραπειστικές της ενέργειες, δεν άλλαξε ουσιαστικά τους στόχους της.

Και πολλές φορές έχω αναφερθεί στην αστήρικτη θέση των κομματικών υπερφίαλων προπαγανδιστών. Γιατί η Τουρκία θα συνεχίσει να βρίσκει υποστηρικτές στην ΕΕ, αφού Ευρωπαϊκές χώρες έχουν επενδύσει πολλά στην Τουρκική Οικονομία, όπως είναι η Γερμανία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ολλανδία και άλλες λιγότερο.

Και οι χώρες αυτές θα κάνουν ότι μπορούν για να μην της επιβληθούν κυρώσεις αλλά και για να την διασώσουν οικονομικά.

Και οπωσδήποτε επεσήμανα και συνεχίζω να το επισημαίνω, ότι κάναμε σφάλμα να εναγκαλιζόμαστε τόσο σφιχτά με την Γερμανία (σε σημείο που να μας χειραγωγεί), αφού πάντα θα προστατεύει την Τουρκία, πιέζοντάς μας να αποδεχόμαστε τις πολιτικές της, που σκοπό έχουν να κατευνάσουν τις οιεσδήποτε αντιδράσεις και κυρώσεις που οφείλει να λάβει η ΕΕ εναντίον της για την επιθετική της συμπεριφορά προς της Ελλάδα και την Κύπρο.

Είμαι περίεργος να ακούσω αύριο πάλι αυτούς τους υπερφίαλους προπαγανδιστές, που παραπλανούν τον Ελληνικό λαό, πως θα δικαιολογήσουν πάλι την αντιεπιστημονική και αβάσιμη, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, θέση τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail