Ένα μίνι αρχαιολογικό..."μουσείο" βρέθηκε στην Κοζάνη

Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο ερευνών για τον εντοπισμό ατόμων που κατέχουν παράνομα αρχαία αντικείμενα, εντόπισαν μεσημβρινές ώρες χθες (10-12-201), στην Π.Ε.Ο. Κοζάνης - Ιωαννίνων και συνέλαβαν δύο (2) ημεδαπούς ηλικίας 66 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην κατοικία του πρώτου σε περιοχή του Νομού Κοζάνης και σε όχημα του δεύτερου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (292) αντικείμενα που εμπίπτουν στις σχετικές προστατευτικές διατάξεις, όπως χάλκινα και ασημένια νομίσματα, δαχτυλίδια, σφραγίδες και αντικείμενα διαφόρων περιόδων, καθώς και εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε ανασκαφές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail