Μποναμάς από τη Μόσχα! Οι Ρώσοι σάρωναν τους φιλότουρκους τζιχαντιστές στο Ιντλίμπ

ΑΡ PHOTO/VLADIMIR ISACHENKOV
Freepen.gr - Το απόγευμα της 30ης Δεκεμβρίου, ένα νέο κύμα ρωσικών αεροπορικών επιδρομών έπληξε τη βορειοδυτική συριακή περιοχή του Μεγάλου Ιντλίμπ, όπου δραστηριοποιούνται πολλές τρομοκρατικές ομάδες.

Τουλάχιστον τέσσερις αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τα περίχωρα της πόλης Σέιχ Μπαχίρ στη βόρεια ύπαιθρο του Ιντλίμπ. Οι στόχοι ήταν πιθανώς θέσεις της Hay'at Tahrir al-Sham (HTS), που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών, μαχητές της HTS και των συμμάχων της επιχείρησαν να καταρρίψουν ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη με βαριά πολυβόλα. Ωστόσο, απέτυχαν.

Το πρωί, πέντε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στόχευσαν τα περίχωρα των πόλεων Barisha, Kafr Aruq και Ma'arrat Misrin στη βόρεια και ανατολική ύπαιθρο του Idlib. Τρεις άλλες αεροπορικές επιδρομές έπληξαν το όρος Sheikh Baraka κοντά στην πόλη Darat Izza στην ύπαιθρο του δυτικού Χαλεπίου.

Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις επιχειρήσεις τους εναντίον της HTS και των συμμάχων της αυτή την εβδομάδα ως απάντηση στις επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας στο Μεγάλο Ιντλίμπ.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail