Ο Ουκρανός Υπουργός Εξωτερικών βρίσκεται σε παρανοϊκό παραλήρημα

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα περιέγραψε την πρόταση της Ρωσίας για την «εξίσωση ασφαλείας» – η οποία για να είμαστε απολύτως σαφείς, δεν αποτελεί το λεγόμενο «τελεσίγραφο» όπως ισχυρίστηκαν πολλά από τα Mainstream Media και ακόμη και η Κοινότητα Alt-Media – ως «τη μεγαλύτερη ταπείνωση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην ιστορία» εάν αποδεχτούν τους ρεαλιστικούς όρους της Μόσχας για να σταματήσει η επέκταση του μπλοκ προς τα ανατολικά. Υπέθεσε επίσης πως η απόφαση του γείτονά του να δημοσιεύσει τις προτάσεις του αντιπροσωπεύει ένα παράδειγμα της «στρατηγικής του τρελού. Δηλαδή, να δείξετε στον σύντροφό σας ότι είστε τρελοί, έτοιμοι να κάνετε τα πάντα, απρόβλεπτοι και επομένως πρέπει να σας προσεγγίσουν με ιδιαίτερη ευλυγισία και τρυφερότητα».

Andrew Korybko - oneworld.press / Παρουσίαση Freepen.gr

Στην πραγματικότητα, αυτός ο αξιωματούχος είναι ο παραληρηματικός τρελός, και όχι ο Ρώσος ομόλογός του ή οποιοσδήποτε άλλος από την κυβέρνησή του για αυτό το θέμα. Ο Κουλέμπα έχει αυταπάτες, καθώς απορρίπτει πλήρως κάθε πιθανότητα οι ΗΠΑ να συμβιβαστούν ρεαλιστικά με τη Ρωσία για την αποκλιμάκωση της αδήλωτης πυραυλικής κρίσης στην Ευρώπη που η ίδια η Αμερική είναι υπεύθυνη για την πρόκλησή της. Ο λόγος για τον οποίο μπορεί αξιόπιστα να χαρακτηριστεί τρελός, ωστόσο, είναι επειδή η Ρωσία φοβάται πως η χώρα του σχεδιάζει να της επιτεθεί κατ' εντολή της Δύσης. Το υπόλοιπο της παρούσας ανάλυσης θα επεξεργαστεί περαιτέρω αυτές τις παρατηρήσεις προκειμένου να αποδείξει πόσο ανεύθυνη είναι η ουκρανική ηγεσία.

Οι αξιωματούχοι αυτής της χώρας είτε δε συνειδητοποιούν είτε δε θέλουν να αποδεχτούν την ανταγωνιστική δυναμική του «βαθέος κράτους» μεταξύ των αντικινεζικών και αντιρωσικών φατριών των μόνιμων στρατιωτικών, μυστικών υπηρεσιών και διπλωματικών γραφειοκρατιών των ΗΠΑ. Εν συντομία, η κυρίαρχη αντικινεζική θέλει να συνάψει ένα «σύμφωνο μη επίθεσης» με τη Ρωσία στην Ευρώπη, ώστε να διευκολύνει την αναδιάταξη ορισμένων από τις δυνάμεις των ΗΠΑ εκεί στην Ασία-Ειρηνικό με σκοπό τον πιο επιθετικό «περιορισμό» της Κίνας. Οι αντι-ρώσοι αντίπαλοί τους, εν τω μεταξύ, προσπαθούν να το σαμποτάρουν αυτό για ιδεολογικούς λόγους. Χρησιμοποιούν το εκτεταμένο δίκτυο επιρροής τους στις χώρες της Βαλτικής, την Πολωνία και την Ουκρανία για τον σκοπό αυτό.

Αυτό φέρνει τη συζήτηση γύρω από τους φόβους της Ρωσίας ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να της επιτεθεί πρώτα κατόπιν εντολής της Δύσης. Στην πραγματικότητα, το Κίεβο δε θα αναλάμβανε αυτή την αυτοκτονική αποστολή για κανέναν άλλο εκτός από την αντιρωσική παράταξη των ΗΠΑ του «βαθέος κράτους», αφού η κυρίαρχη αντικινεζική της Αμερικής θέλει να συνάψει συμφωνία με τη Μόσχα, όπως κάνουν οι περισσότερες δυτικές χώρες, εκτός από την προηγούμενη που αναφέρονται στο τέλος της προηγούμενης παραγράφου. Αυτό το χειρότερο σενάριο θα χρησίμευε για να υπονομεύσει πλήρως τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να αποκλιμακώσει τις εντάσεις με τη Ρωσία στην Ευρώπη, προκειμένου να προωθήσει την αντικινεζική στρατηγική της στην Ασία-Ειρηνικό. Θα μπορούσε επίσης να πυροδοτήσει έναν ευρύτερο πόλεμο, επομένως είναι ένα παράδειγμα της «στρατηγικής του τρελού».

Είναι σημαντικό να επισημανθούν όλα αυτά, καθώς πολλοί δυτικοί και σχεδόν όλοι οι Ουκρανοί αξιωματούχοι συνήθως προβάλλουν τη δική τους παραληρηματική τρέλα στη Ρωσία όποτε μιλούν για αυτήν τη χώρα. Η πραγματικότητα είναι σχεδόν πάντα η ακριβώς αντίθετη όπως την απεικονίζουν. Η Ρωσία είναι ένας ορθολογικός και υπεύθυνος διεθνής παράγοντας, ενώ η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Δύση και οι υποτελείς τους όπως η Ουκρανία είναι παράλογες και ανεύθυνες τις περισσότερες φορές. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να υπάρχει κάποια λογική στις ΗΠΑ, όπως αποδεικνύεται από τις δύο συνομιλίες του Μπάιντεν με τον Πούτιν σε λιγότερο από μισό χρόνο, που μιλά για την ειλικρινή επιθυμία της κυβέρνησής του να επιλύσει την κρίση των πυραύλων, αλλά μόνο εάν μπορεί να εξουδετερώσει επιτυχώς τις υπόγειες προσπάθειες των αντι-ρωσικών αντιπάλων του στο βαθύ κράτος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail