Ο Κούρδος που φέρεται να πετάχτηκε από τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο, κατηγορείται για τρομοκρατία!

Freepen.gr - Οι Τούρκοι εισαγγελείς κατέθεσαν κατηγορίες για τρομοκρατία κατά του Osman Şiban, ενός Κούρδου χωρικού που τραυματίστηκε σοβαρά αφού φέρεται να τον πέταξαν από ελικόπτερο από Τούρκους στρατιώτες το Σεπτέμβριο του 2020.

Ο Şiban "ασχολείται με δραστηριότητες πολιτοφυλακής, μεταφέροντας υλικοτεχνική υποστήριξη και υλικό σε αγροτικές περιοχές με εντολή της τρομοκρατικής οργάνωσης (PKK)", ανέφεραν οι εισαγγελείς στο κατηγορητήριο που έγινε δεκτό από ένα ανώτατο ποινικό δικαστήριο στην ανατολική επαρχία Van, ανέφερε το πρακτορείο Mezopotamya τη Δευτέρα.

Το δικαστήριο παρέπεμψε την υπόθεση στη νότια επαρχία Μερσίν, λόγω της κατοικίας του Şiban, ανέφερε.

Οι χωρικοί Osman Şiban και Servet Turgut είχαν συλληφθεί από Τούρκους στρατιώτες που πήγαιναν σε επιχείρηση στην ύπαιθρο στην επαρχία Βαν στις 11 Σεπτεμβρίου 2020. Οι οικογένειές τους δεν είχαν νέα τους για δύο ημέρες, μετά τις οποίες βρέθηκαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας δημόσιου νοσοκομείου της επαρχίας.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο Şiban και ο Turgut έπεσαν από ελικόπτερο. Μια προκαταρκτική έκθεση ανέφερε ότι τα τραύματά τους ήταν συμβατά με πτώση από μεγάλο υψόμετρο. Ανέφερε επίσης στρατιώτες που είπαν πως οι άνδρες έπεσαν από γκρεμό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail